Следвайте ни

„Латекоер“ разширява авиозавода си край Пловдив с 5,5 млн. лв.

viber icon

Френската компания за производство на авиационни части „Латекоер“, която миналата година откри завод край Пловдив, прави нова инвестиция. Тя е в размер на 5, 574 млн. лв. Средствата ще се вложат в разширяване на производството на завода в икономическата зона в Радиново. Това ще осигури нови 35 работни места. В момента там  са наети близо 200 души, които произвеждат шкафове за авиационно оборудване за няколко модела на самолетите Airbus.

Новият инвестиционен проект, който се реализира върху площ от 4000 кв. м. е с фокус върху сглобяване на метални компоненти за носова част на Airbus A350. Детайлите са нов тип продукт за дружеството, които не са произвеждани досега. Компанията „Латекоер България“ ЕООД, която представлява у нас фирмата майка, бе отличена със сертификат за инвеститор клас А. Призът е за инвестиция във високотехнологичен сектор, какъвто е самолетостроенето.

Развитието на пловдивската компания е част от плана "Трансформация 2020" на групата „Латекоер“. Целта е да се подобрят средствата за производство, а заводите да са близо до клиентите. Растежът на най-големия клиент - Airbus, e наложил увеличение на производствения капацитет в Европа. Новият завод в Пловдив отговаря на тези нужди. Българското предприятие позволява да се затвори веригата с Франция и Чехия, така че да работят за един клиент. Дейността, която започва в България, е монтаж, а първичните части са произведени във Франция и Чехия.

Мария Петрова

Мария Петрова

Журналист - екип "Бизнес"

Мария Петрова е ръководител на екип "Бизнес". От 2006 г. работи във вестник „Марица“. С награди от посолствата на USA и Ирландия и приз Зелено перо.   Още

Коментари

Публикувай

Коментари (0)

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?