3906

„Латекоер“ откри свой учебен център

„Латекоер България“, доставчик на Ербъс, откри свой учебен център в Пловдив. В новата база има три модерно оборудвани работилници, две зали за теоретична подготовка, зона за почивка и „учителска стая“ - за треньорите. Те пък са седем висококвалифицирани и дългогодишни служители на компанията, готови да „запалят искрата“ към авиацията и у новите си колеги.

В учебната база едновременно ще се обучават до 45 души, които след четири месеца теоретични и практичeски занятия и съответните изпити уверено ще заемат местата си в завода в Радиново, където се произвеждат носовата структура от фюзелажа на Ербъс модел А350, структурите за компютърния отсек и конзолата за сайд стик за управление в пилотската кабина и пасажерските врати за модел А320. Обучението и квалификацията на всички служителите на „Латекоер България“ е задължителен процес и се валидира само след успешно положени практически изпити. Това е гаранция, че се работи по високи международни стандарти и в името на безопасността и сигурността в авиационния сектор.

„Днес е вълнуващ ден за компанията и отварянето на тренинг центъра е огромен успех за нас. Той ни дава невероятни възможности за обучение и надграждане на квалификацията на служителите. Целта е производствената ни база в България да е най-добрата в цяла Европа“, каза при откриването Патрик Бернар, генерален мениджър на „Латекоер България“ ЕООД.

Учебната база има и още една важна мисия - да изгради мост между образованието и бизнеса, допълни Елена Стоянова, ръководител „Човешки ресурси“ в компанията.

В момента списъчният състав на „Латекоер“ наброява 460 души, като само за последната една година броят на служителите е удвоен. 

Възможността да сме единственият по рода си представител на самолетостроенето в страната ни дава отговорността да откриваме, създаваме и развиваме уникални професионалисти, посочват от компанията. При свития пазар на труда в България е много трудно да се вземат готови кадри, още повече че нито едно училище или университет не произвежда точно такива. Ето защо френската компания решава да инвестира време, усилия и средства в създаването на свой учебен център.

Занятията в учебния център на „Латекоер България“ обаче не са предназначени само за новопостъпващите служители. Тук ще е мястото, където регулярно ще се провеждат опреснители курсове, допълнителна квалификация и за старите кадри, допълни ръководителят на Тренинг центъра Владимир Спасов.

Официалното откриване на учебната база бе отбелязано със стилен коктейл в края на миналата седмица и бе уважено от много гости и партньори на „Латекоер България“, сред които представители на професионални гимназии, вузове и общинската и районна администрация.

= Компанията =

"Латекоер" е компания, която води началото си от град Тулуза, Франция, и вече повече от 100 години оперира в различни сегменти в сектор авиация. Тя е водещ производител в света на самолетни конструкции и системи за свързване. Компанията е основен доставчик на структури и системи за най-големите производители като Ербъс, Боинг, Ембраер, Бомбардие, Локхийт Мартин и др.

Компанията присъства в България от 2018 година, когато откри завода си в индустриална зона Радиново, част от Тракия икономическа зона. Локацията тук е водеща и стратегическа за компанията.

Анкета

Решихте ли за кого да гласувате на 9 юни?