44

Купуваме все по-малко компютри и мобилни телефони

Българите свиват разходите си и ограничават покупките като на храни, така и на нехранителни стоки, показват данни на Националния статистически институт (НСИ). През месец март оборотът в търговията на дребно е намалял с 0,6% спрямо предходния месец.

Спадът при продажбите на храни, напитки и тютюневи изделия е с 0,8%, а при търговия на дребно с нехранителни стоки (без търговията с автомобилни горива и смазочни материали) има доста по-голямо намаление - с 2,3 на сто.

Най-голям е спадът в продажбите на компютри и мобилни телефони - с 4 на сто. Спадът продължава втори пореден месец, като през февруари продажбите на компютри, таблети и телефони са намалели с 4,9% спрямо предходния месец. Подобна е и ситуацията при продажбите чрез поръчки по интернет, които също намаляват за втори пореден месец. След като през февруари онлайн търговията намалява с 2%, през март спадът е с 3,8% спрямо предходния месец, показват данните на НСИ.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
1 коментар
Това е твърде лично! Те ни мразят за да ни ограбват!!

Това е твърде лично! Те ни мразят за да ни ограбват!!

13.05.2024 | 14:39

Българите свиват разходите си и ограничават покупките си както на храни, така и на нехранителни стоки, защото „кривителството” ги принуждава да спестяват за неговите покупки на все повече оръжия и муниции за украйна срещу Русия! Щото България е богата, тя подарява оръжия на украйна, докато „бедните фащ” и „дават кредит” за покупка на оръжия от тях и само от самите. Па ние сме и „гарант” за този кредит!

Отговори
2 1

Анкета

Решихте ли за кого да гласувате на 9 юни?