Следвайте ни

Крупните инвеститори в туризма с три спешни задачи до парламента

viber icon

Три спешни въпроса поставя Националният борд по туризъм /НБТ/ до председателя на Народното събрание и шефовете на всички парламентарни групи в новия парламент. Организацията настоява за провеждане на работна среща, за да се решат проблемите, при това съвсем скоро. 

Туризмът като един от най-пострадалите от Ковид-кризата отрасъл не е включен в Националния план за възстановяване и устойчивост на България, коментират от НБТ. В последната версия, публикувана на 21.07.21 г., думата „Туризъм“ се среща абстрактно само на пет места. Той не е включен в нито един проект от национално значение и в нито една реформа. "Туристическият сектор трябва да намери своето много ясно, систематично, дефинирано и защитено с конкретни бюджетни разчети място", подчертава Красимир Гергов, председател на Националния борд по туризъм. Например, съседна Гърция и Хърватия защитиха туристическия си сектор чрез бюджети в размер на над 2 милиарда евро, в съответните национални планове.

Националният борд по туризъм продължава да настоява държавата да засили маркетинговата и рекламната кампания, и да въведе стимули за ваксинация под формата на ваучери, които да бъдат използвани в туризма. Например всеки ваксиниран българин да получава от държавата ваучер на стойност 50 лв., който да бъде използван за почивка в България или за посещение на ресторант. По този начин ще бъде подпомогнат пряко туристическият сектор.

Третият проблем на бранша е „вътрешен“ и касае  отношенията с ОКУП "Профон" и ОКУП "Музикаутор".

Националният борд по туризъм представлява обединения интерес на крупните инвеститори в областта на туристическата индустрия и свързаните с нея отрасли в икономиката. Това е най-голямата работодателска организация в сектор Туризъм и е член на АИКБ, БТПП, БСК, КРИБ и "Произведено в България - съюз на малкия и среден бизнес", както и на UNWTO, Световната туристическа организация към ООН.  

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ако парламентарните избори са сега, за кого бихте гласували?