Следвайте ни

Криза ли? Българи заработват много добри пари в Белгия

viber icon

Над 400 българки са получили шанс да се трудят в чужбина и да заработват европейски заплати чрез посредничеството на фирма „Сикония“. Те се трудят като социални асистенти в Белгия и Нидерландия. Фирмата е специализирана в намирането на работа зад граница и вече 11 години предоставя качествени услуги на своите клиенти. 

Социалните асистенти не се грижат за трудноподвижни хора. Обикновено възрастните страдат от първите форми на старческа немощ и самота, деменция, високо кръвно, диабет и прекаран, или възстановен инсулт/ инфаркт.

В задълженията на социалния помощник влиза поддържането на къщата, която се почиства веднъж седмично от чистач, готвенето, гладенето, ходенето на театър и кино с белгиеца, когото обгрижват. Освен това те трябва да му дават и дневната доза лекарства, които са предписани от лекар. Домашните помощници живеят в добри условия, а в тяхна помощ има цял екип от професионалисти, които им помагат в работата. От медицински лица, които идват всеки ден, при сутрешния тоалет на възрастния пациент, до физиотерапевт, фризьор, педикюрист и пр.

Ако желаещите да започнат работа не знаят нидерландски, то фирмата им провежда ускорен курс по езика. Месечното им възнаграждение е 1800 евро бруто. Върху него те биват осигурявани за пенсия. Ставката се вдига с 50 евро, ако без прекъсване работят над 6 месеца при едно и също семейство, а със 100 евро – над 12 месеца. 

„Заплатите се превеждат между 2 и 3 число на месеца по банков път. Те пребивават легално. Договорите им се преподписват на всеки 3 месеца, т.е. ако реши може да се откаже. Контрактите са на български и фламандски. Не извършваме медицински услуги.“, обяснява Силвия от фирма „Сикония“. 

Освен това самолетните разходи по пристигането им в Белгия или Нидерландия се поемат от семейството на чужденката. Храната е подсигурена, а на новопристигналите се провежда въвеждане в работата. Българката има право на един почивен ден в седмицата и на 20 дни платен годишен отпуск. Официалните празници, като Коледа и Великден например, се плащат двойно.

Офисът на фирма „Сикония“ се намира в Горна Оряховица на ул. „Георги Измирлиев“ № 4. Лицензният номер на компанията е 2586/31.07.2018 г.

Желаещите да се трудят като социални асистенти в Белгия или Нидерландия могат да получат повече информация на телефонен номер: +359877718215.

Още от категорията

Виж всички

Анкета

Кой е най-добрият вариант за страната след изборите?