Следвайте ни

Криптовалутите – парите на бъдещето

viber icon

Първият сайт в България за прогнози и търговия с криптовалути  www.crypto-advice.com ни помага  да печелим от възможностите, които разкриват те.

Криптовалутите се превърнаха в бъдещето на икономиката. След  няколко години те ще се превърнат в основен начин за разплащане. Тяхната технология е обречена на успех, а плащането с хартиени пари ще остане отживелица. В България криптовалутите започнаха да набират все по-голяма популярност, като вече няма и съмнение, че инвестицията в тях е добра бизнес възможност.

Първата криптовалута е Bitcoin, а след нея се родиха още няколко от така нареченото „второ поколение”, които също се развиват прекрасно. Световните анализатори предричат светло бъдеще на този начин на инвестиция и разплащане. Възходът на криптовалутите не е спрял от няколко години насам, като растежът им се превърна във феномен на световния пазар. Те вече се  използват в хиляди търговски обекти по света, дори и гиганта Майкрософт ги приема, а скоро се очаква Амазон и Фейсбук да се присъединят.

Какво могат да направят по-предприемчивите българи с усет към модерната търговия? Да се доверят на специалистите от първия сайт в България за прогнози, за търгуване с криптовалути - www.crypto-advice.com. Той обединява екип от професионални търговци и анализатори с дългогодишен опит в световните финансови пазари и десетки реализирани успешни сделки. Успеваемостта на екипа  към момента е стопроцентова.

 

Професионалистите от първият сайт за прогнози в България за търгуване с криптовалути са разработили печеливши и лесни за разбиране сигнали, които могат да се прилагат в ежедневната търговия. Целта на сигналите е да се увеличи рентабилността на сделките и да се сведат до минимум рисковете, които има във всяка една от тях.

Невиждан ръст през  2017 година

Само за последната една година ръстът на Биткойн е забележителен. Януари 2017г беще малко под 1 000 долара и плахите прогнози тогава бяха за ръст от  3 000 долара до края на декември, но цената му до края на годината достигна невероятните  20 000 долара. През 2017г пазарната оценка на Биткойн надмина 250 млрд. долара, като само 18 компании имат повече стойност като публични дружества. Когато добавим и останалите криптовалути с обща стойност почти 500 млрд. долара, размерът на този пазар отстъпва вече само на 6 публични компании. Няма такъв инструмент като Биткойн, който да е създал толкова стойност за толкова кратко време.

Втората по големина криптовалута Етериум също се надпреварва за интереса на инвеститорите. В последния месец на годината тя за първи път мина психологическата граница от 500 долара за брой. Само около седмица по-късно Етериум вече се разменяше за над 800 долара за брой.

Инвеститорите оцениха криптовалутите по-високо дори от две от най-големите американски банки Citigroup и Wells Fargo, взети заедно, чиято пазарна стойност е съответно 201 млрд. долара и 297 млрд. долара.

Прогнози: Цената на Биткойн и останалите криптовалути ще расте

Цената на Биткойн може да достигне до ниво от 100 хил. долара през тази година, прогнозира Saxo Bank. Анализаторите на институцията бяха едни от първите, които през 2016 година предупредиха за растежа на криптовалутата.

Тогава обаче очакванията бяха, че цената ще достигне до ниво от около 2 хил. долара. По това време криптовалутата се търгуваше за 900 долара и действително цената й достигна 2 хил. долара през май.

Сега очакванията са, че през тази година търговията може да се извършва в диапазона между 50 хил. и 100 хил. долара.

Еволюция на криптовалутите

Наскоро учени от Великобритания, Испания и Германия изследваха еволюцията на световния пазар на криптовалути. Резултатите от анализа показват, че делът на Биткойн в пазарната капитализация на криптовалутите ще намалее до 25% до 2025 г. За сметка на това ще се увеличи сумарният дял на останалите платежни системи. През декември  2017г пазарната капитализация на всички криптовалути достигна рекордните нива от над 700 млрд. долара, от които близо 40% се дължат на Биткойн. Сред останалите популярни криптовалути са Ethereum, Ripple, Litecoin, Dash и Monero, на които се падат около 20%. Харченето на дигиталните пари е сравнително лесно, макар все още твърде малко търговци в България да ги приемат. В интернет има вече хиляди “чейндж бюра”, където може да се обменят криптовалути за реални валути - долар, евро, британска лира. В първите дни от пускането на Биткойн през 2009г той струваше около един цент, а през юни 2011-а обменът вече бе 29 долара за 1 BTC. През 2015-а стигна $1000, а скоро надмина $20 000. Въпреки това има много обвинения, че криптовалутите са измамни и спекулативни, но практиката показва друго. Те са бъдещето в света на парите, а причината стойността им да расте е само една - хората имат нужда от дигитални пари поради все по-голямата компютъризация на нашия свят и осъзнатото разбиране за фалшивата стойност на долар, евро и др., изкуствено контролирани от централните банки валути. Въпрос на избор е всеки човек да реши дали иска да бъде част от новата ера, която настъпва във финансовия свят, и да спечели от това, или да си остане в старата система, която скоро ще рухне, а  инфлацията да изяде спестяванията му в “сигурни валути”. 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Остана ли ви отпуск за ваканция през лятото?