4232

Красимира Ангелова, бизнес ментор: Начинът ни на мислене определя начина ни на живот

Красимира Ангелова е дългогодишен предприемач на голяма собствена международна компания, бизнес ментор и трансформиращ коуч. Тя е създател на Квантовия метод за управление на реалността, който е международно акредитиран и признат. Носител е на редица награди като Бизнес дама на годината, Мисионер в личностното развитие, Бизнес мама и т.н. Автор е на няколко книги за личностно развитие, сред които са „Промяната“ и „Дневник за Манифестиране чрез Благодарност“, който се превръща в бестселър от самото му излизане от печат. 

 

 

  1. Какво представлява Квантовият метод за упрaвление на реалносттa?

Това е една система, която показва и разгръща потенциала на човека. Доказано е от много физици, психолози и психотерапевти, че начинът ни на мислене определя начина ни на живот. Всичко, което виждаме с очите си, е всичко, което проектираме с нашето вътрешно състояние, мисли и чувства. Това е така, защото ние можем да имаме и да си представим само това, което вече знаем. Не можем да реализираме нещо, ако никога не сме чули, видели или прочели за него.

Да предположим, че не знаем, че можем да летим със самолет. Как тогава ще си помислим дори, че можем да се придвижим от България до Белгия с такъв, ако не знаем, че съществува подобно превозно средство. С други думи, можем да реализираме и осъществим само това, което вече знаем. 


2. Как действа той?

Чрез Квантовия метод човешкият мозък и съзнание се разширяват. Разбираш, че има нещо много повече от това, което си си мислил до момента. В този метод има много „клик“ моменти. В тези кликове е самото осъзнаване.

Методът се гради на кармичните семена. Това, което посяваме днес, е това, което ще жънем утре. Начинът, по който мислим в днешния ден, е начинът по който ще живеем в утрешния. Повечето хора си мислят, че знаят това, но много малко от тях го прилагат в реалния живот. 

Това е методологичен подход, който не е само теория, но и практика. Методът създава квантови практици - хора, които през самата методология, работят с другите. Тяхната задача е да разтворят човешката черупка.

Премахват страховете, бариерите, съмненията и тревожността. Мога да го нарека пълна промяна на човешкото съзнание. Начинът ни на живот и изборите ни зависят от вътрешните ни програми. А те от своя страна, зависят от всичко което сме чули, видели и разбрали. 

Ако един човек смята, че не заслужава по-висока заплата, ние откриваме причината защо мисли по този начин. Много често тя се крие в детството или в тийнейджърството и се дължи на някаква травма. 

 

3. Разкажи за своята собствена промяна?

Всички хора минаваме през вид болка, за да стане трансформацията. Аз просто избрах пътя на промяната, а не си останах в дупката, в която бях. Има хора, които просто остават замръзнали и застинали там. 

Най-осезаемо дойде, когато навърших 30. Започна да става нещо вътре в мен. Много ровех и търсех какво се случва с хората над 30 години. Тогава видях, че това е вид вътрешно съзряване и тогава човек се свързва със своята душа, започва да я чува. Разбрах, че има нещо повече от това, което виждам. Започнах да ходя на различни обучения. Исках още и още и така лека-полека пътят ми започна да се разгръща. Това не ми е било мечта. Колкото повече учиш, разбираш колко малко всъщност знаеш.

 

4. Ти си посещавала обученията на световно признати преподаватели в сферата на личностното развитие. Какво е да общуваш с хора като Питър Сейдж и Джо Диспенза?

Нереално. Дадох си сметка, че дори не съм си позволила да мечтая за такава среща. Тогава осъзнах колко е ограничен нашият мозък и как всичко в този свят е възможно. 

Ние еволюираме и се променяме постоянно – в положителна или в отрицателна посока. От нас зависи в коя – от изборите, които правим в живота си всеки ден. 

 

5. Твоята първа книга е „Промяната“. Писала ли си преди това?

Никога не съм си представяла, че ще пиша, нито че ще водя обучения и семинари. 

Има нещо много интересно, което ми се случи по време на медитация преди няколко години. Тогава се видях на сцена пред много голяма публика. Това толкова силно се запечата в подсъзнанието ми, че бях изумена. Това е нещото, което ме водеше до момента и продължава да ме води. Подсъзнанието работи през картини. Толкова съм внедрила тази картина в себе си, че тя търси постоянно варианти да ми докаже, че е истина. 

За мен човек дори несъзнателно понякога е готов за нещо. Може дори да не знае. В този период си казва, може би е добре да медитирам или да започна някаква друга практика. Дори правенето на медитация може да промени живота ти. Това е порива на душата – да направя нещо за себе си.

 

6. От хората, които стават в 5 сутринта, за да медитират ли си?

Опитвала съм, не е моето да ставам в 5. Това е мъка за мен. Човек не трябва да насилва тялото си в никакъв случай.  Важно е да намериш своя баланс, няма нищо на всяка цена и нищо не бива да е насила.н Трябва да чувстваш тялото си. 

Най-важна е рутината, която създаваш за своята промяна. Независимо в колко ще стана, най-важното за мен е да направя медитация, да си напиша благодарностите в дневника и да се свържа със себе си. Никой друг няма да създаде моя живот. 

 

7. Как се храниш?

Когато човек медитира и е насочен навътре, той няма как да яде тежка и мазна храна и да се тъпче. Тялото физически не ти го позволява. Хапвам много салати, рядко месо, защото просто нямам нужда. Правя и фастинги. Пия много вода, приемам витамини и минерали. Важно е физическата и ментална грижа да е балансирана. 

 


8. В днешно време има много хора, които се изявяват като лайф коучове. Как да разберем, че не са шарлатани?

От моя опит смятам , че всичко е енергия. Когато видиш даден човек, чуеш гласа и интонацията му, това говори много повече от хиляди думи. Доверяваш се на вътрешното си аз - енергията и излъчването на човека отсреща ще ти подскажат. 

Също така обратната връзка от клиенти е много важна.

 

9. Не е ли парадоксално, че днес е пълно с хора, които те учат как да живееш, а самите ние ставаме все по-объркани и тревожни?

Това е заради живота, който живеем и заради многото информация. В момента имаме достъп до всичко. В същото време сме толкова зациклили навън, че забравяме за това, което е вътре - за себе си. 

Докато бабите и дядовците ни са били 80% от времето на полето или в градината, сега ние сме на 80% в телефоните и в компютрите. Важно е да работим за емоционалното и физическото си състояние. Практика медитация, йога, спорт. Казано с няколко думи, създай живота си и отиди да го реализираш. 

 

Анкета

Как и къде ще почивате през лятото?