71

Красимир Дачев: Политиците се месят в икономиката и я разрушават

Политиците взеха да се месят в икономиката и леко я разрушават. Това каза пред NOVA Красимир Дачев, зам.-председател на Българската търговско-промишлена камара и собственик на най-големия завод за производство на целулоза в България, коментирайки нарастващия проблем с недостиг на дърва за огрев у нас. По думите му проблема го има от години, но заради политическа нерешителност, той не може да бъде отстранен.

Според бизнесмена е много трудно за едно предприятие да смени начина на производство. „Влизаме в една фабрика от преди 30 години. Казват, че е много вредно и трябва да се махнат въглищата. Започват да инвестираш, правиш течно гориво. След това идват от Министерство на екологията и казват, че започват да правят глоби, защото се ползва мазут. Ти инвестираш да правиш производство с газ – максимално чистото, което е. 10 години инвестираш, правиш инфраструктура, правиш газопровод. На приказки е лесно”, каза още Дачев.

Според него газ ще има, но ние сами сме направили така, че да го купуваме на 10 пъти по-висока цена от миналата година. По думите на бизнесмена българската икономика е изтикана от пазара и ще струва много средства и усилия на всеки предприемач, за да може да остане.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
5 коментара
Ганев

Ганев

18.08.2022 | 15:51

Не разбирам как дават на този крадец/измамник да коментира за икономиката ни.... Само вижте какви заглавия има за този човек: - Ало, Спецов! Кирил Домусчиев и Красимир Дачев заграбиха „Балканкар“ с престъпления - Красимир Дачев изпрал $3 милиона с менте концерт на Снуп Дог и Бритни Спиърс - ШАПКИ ДОЛУ! Президентът отряза Красимир Дачев от орден „Стара планина” – ще се кичи с медалите от ДС - ДС КОТИЛО при Красимир Дачев: Сестрата на Илиян Василев набутана в „Свилоза” от Иван Костов - ДС преди – ДАНС сега: Ето кой пази гърба на Красимир Дачев – топ ченге пирува с пионка на милионера - МАРШ В СЪДА: Красимир Дачев държал работниците си полугладни (колко богат е сенчестият бизнесмен?) - Гешев, пак спиш? Красимир Дачев опита да преметне топ румънски бизнесмен по схемата „Свилоза” - Дачев, от коя година ти е членската книжка в БКП и какво е агентурното ти име в ДС? - История от дървената мафия: Как Камата посече Красимир Дачев – за какво бе осъден ликвидаторът? - Сянката на ДС: Защо другарят Красимир Дачев излъга, че ще лети в Космоса срещу $100 000? Каква е връзката с грабежа „Свилоза”? - Красимир Дачев дал 6 млн. лв., за да „спести” 20 бона глоба? Какви престъпления прикрива ликвидаторът с изваждане от публичност на „Свилоза”? - НА СЪД! Красимир Дачев с пореден удар – сви €20 млн. през „Свилоза” с английска фирма (НК дава от 5 до 15 г. затвор) - НОВА ИЗМАМА: Милионерът от ДС Красимир Дачев излъга бизнеса, КФН, БФБ, инвеститорите и обществеността за 575 млн. инвестиции в „Свилоза”, какво спечели? - Изтрийте корупционното петно „Красимир Дачев“ от герба на Свищов (МРЪСОТИИТЕ на приватизатора) - МРЪСНИЯТ БИЗНЕС: Кого подкупи Красимир Дачев с 640 000 евро? ДС милионерът системно бутал рушвети, има ли държава? - Участва ли Красимир Дачев в трафик на крадени автомобили? Защо личният му шофьор се оказа голям шеф в офшорки на назначения милионер? - Мафия + бизнес: Гангстерът Исмет Шабан – Фатик прави Красимир Дачев милионер - „Бизнесменът“ Красимир Дачев, взимал акъл от Тодор Живков, лъсна в афера с фалшиви документи - Милиционерският син Красимир Дачев се прави на бизнесмен с менте биография - КРАСИМИР ДАЧЕВ ФАЛШИФИЦИРАЛ CV-ТО С ПОЗИЦИИ, КОИТО НИКОГА НЕ Е ЗАЕМАЛ Луда работа....

Отговори
0 0
Истината

Истината

14.08.2022 | 13:40

Икономиката я разсипаха тъмночервените назначени "бизнесмени"...

Отговори
3 1
Стругар

Стругар

14.08.2022 | 09:57

Този назначен бизнесмен говори като политик и окраската е ясна отдалеч. Слънчоглед партия иначе краснъь.

Отговори
6 3
комунист

комунист

14.08.2022 | 09:55

Нахранете политиците!

Отговори
2 6
ГРАД КОЗЛОДУЙ

ГРАД КОЗЛОДУЙ

14.08.2022 | 09:47

ПОЛИТИЦИТЕ служат на мафията и задкулисието

Отговори
5 3

Анкета

Ще успее ли новият парламент да излъчи правителство?