Следвайте ни

Кой беше Радослав Бозуков

viber icon

Неуморен и много активен. Той гореше в темите, които бяха близки на сърцето му – туризъм, хотелиерство, изкуство. Така описват Радослав Бозуков бизнес партньорите му. Той бе председател на Бизнес експертния съвет и е един от учредителите му. Бе в Управителния съвет на Съвета по туризъм – Пловдив и никога не пропускаше среща по гореща тема. 

Преди две деситилетия Радослав Бозуков приватизира хотел „Лайпциг“ с РМД. Всъщност, още като младеж кариерата му тръгва именно оттам. Започва като сервитьор и барман в ресторанта към хотела. Заедно с приватизацията на мястото за настаняване, става собственик и на 60 декара, върху които е разположен комплекс „Девети километър и къмпинг „Горски кът“ на 4-ти километър. Последният имот бе продаден миналата година. 

Радослав Бозуков влезе преди няколко години в новините, когато пламна пожар в бившата баня „Чайка“. Паметникът на културата беше в активите на общинското предприятие „Бига“, а през 2005 г. бе приватизиран през една от фирмите на хотелиера. И до днес сградата е в неугледен вид. Веднага след пожара Бозуков категорично каза, че за това място никога не е имало планове да се строи хотел. Мястото е по-подходящо за галерия, но заради статута на сградата съгласувателните процедури с министерство на културата вървят страшно мудно. 

Радослав Бозуков бе дългогодишен генерален спонсор на Драматичния театър.  Удостояван е с награда „Пловдив“ за меценатство в културата. Има две специализации в областта на стратегическия мениджмънт и лидерството. 

Marica.bg изказва най-искрени съболезнования на семейството и близките му.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на извънредните парламентарни избори през юли?