Следвайте ни

Корейски гигант с интерес към инвестиция в Пловдив

viber icon

Кметът Здравко Димитров се срещна с корейска бизнес делегация, проучваща възможностите да инвестира в „Тракия икономическа зона“. На срещата присъстваха заместник кметът по “Oбразование, бизнес развитие и европейски политики” Стефан Стоянов и Пламен Панчев, изпълнителен директор на ТИЗ.

Водачът на делегацията от Южна Корея Сун Хо Банг е президент на филиала на Филипс във Великобритания, чиято основна дейност е производството на батерии. 

„Инвестициите, които се правят в Тракия икономическа зона, са благодарение на доброто сътрудничество на бизнеса с Община Пловдив и съответно с държавата. Нашата задача е да пазим взаимния интерес, защото само с коректност и работеща администрация ще задържим сегашните инвеститори и ще продължим да бъдем желан партньор за нови. Непосредствената близост на Летище Пловдив и изградения интермодален терминал също са предимство за фирмите, които искат да инвестират в региона“, заяви на срещата кметът Димитров.

Стефан Стоянов запозна гостите с възможностите на най-бързоразвиващата се икономическа зона в Югоизточна Европа, като отбеляза че над сто водещи световни компании вече имат изградени свои производства тук.

Гостите бяха категорични, че проявяват силен интерес към инвестиция в Тракия икономическа зона и единствено пандемията е осуетила досегашна тяхна визита под тепетата, като следващото им посещение ще бъде заедно с мениджърския екип на фирмата за уточняване на подробности за сътрудничеството.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на извънредните парламентарни избори през юли?