Следвайте ни

Концесията за Летище Пловдив върви към ново отлагане

viber icon

Концесията за Летище Пловдив вероятно ще се отложи за пореден път, съобщиха за „Марица“ отлично информирани източници. В рамките на година удълженият за пети път срок за подаване на оферти изтича утре, но до момента не са депозирани предложения в Министерството на транспорта. Иначе има изготвен процедурен график при евентуален старт на концесията. На 24 март трябва да се отворят заявленията, на 7 април пликовете с оферти, а на 19 май да се обяви концесионерът. 

Както „Марица“ писа процедурата за концесия на пловдивския аеропорт бе отложена през февруари заради невъзможността на единия от кандидат-инвеститорите да пътува заради ограниченията покрай ковид пандемията. Според слухове кандидатите вече са трима – освен известните до сега, които проявяват интерес, но на думи - консорциум с българско и чуждестранно участие с партньори от ЕС и турска компания, сега се спряга и френска фирма. В бранша обаче се шегуват, че има желаещи за концесионери на аерогарата край Крумово, както има и извънземни, но никой досега не ги е виждал.

Мария Петрова

Мария Петрова

Журналист - екип "Бизнес"

Мария Петрова е ръководител на екип "Бизнес". От 2006 г. работи във вестник „Марица“. С награди от посолствата на USA и Ирландия и приз Зелено перо.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кой е най-добрият вариант за страната след изборите?