3906

Компания от Малайзия откри в Пловдив завод за електроника и пластмаса

Escatec е световен лидер в производството на електроника, има заводи в Чехия, в Обединеното кралство и в Швейцария  

 

Световният лидер в производството на електроника – Escatec, Малайзия, откри завод в Пловдив. Новият обект, разположен на площ от 4000 кв. м., е поредният в портфолиото на компанията в световен мащаб. Два от заводите са в Пенанг и Джохор Бахру в Малайзия, два в Хомутов – Чехия, и по един в Обединеното кралство и в Швейцария. Групата управлява и център за развойна дейност в Швейцария и има стратегически партньорства в Хърватия и САЩ. Клиентите на компанията са основно от Европа и Северна Америка. 

Новите производствени мощности за формоване на пластмаса и сглобяване на електроника вече функционират с необходимото оборудване, процеси и квалифицирана работна сила. Ако се увеличи обемът на поръчките, от азиатския концерн имат готовност да разширят капацитета.

В дългосрочен план Ескатек България има планове да се превърне в основното производствено съоръжение на компанията в Европа. Изборът е направен не само заради членството на страната в ЕС, но и поради стратегическото разположение на Пловдив, голямата индустриална база и удобните транспортни връзки, осигуряващи достъп  до европейския пазар.

Справка в ДАКСИ показва, че „Ескатек България“ ЕООД е регистрирано миналия месец в София с капитал от 2 лв. Едноличен собственик е Ескатек Суидън АБ – Швеция, а управител швейцарецът Чарлз-Александър Албин. 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
6 коментара
Оставете робството. По време на Възраждането

Оставете робството. По време на Възраждането

08.06.2023 | 13:22

там са колекционирали главите на пътешественици и мисионери. А вижте сега.

Отговори
1 0
Пешо

Пешо

08.06.2023 | 15:10

Нали това постоянно се тръбеше като мечта от разни нахъсани възражденци - колониите и Азия са бъдещето, ще командват "западналият" свят. Свиквайте, какво не ви харесва, учете малайски и "праведната" вяра?

Отговори
0 0
Гошо

Гошо

08.06.2023 | 11:19

В тази сграда беше АДД, да не са купили фирмата или АДД са се преместили на друго място ?

Отговори
3 0
Батко

Батко

08.06.2023 | 10:42

Компанията да не шведска?

Отговори
0 1
Откривай

Откривай

08.06.2023 | 10:37

Робите са тук,ще работим за стотинки.

Отговори
9 4
Драган

Драган

08.06.2023 | 11:27

Ако няма конкуренция няма да има и добро заплащане.Всеки е свободен да избира сам.Робството беше при неграмотните червени некадърници.

Отговори
6 6

Анкета

За кого ще гласувате на кметските избори в Пловдив?