Следвайте ни

Коледен бонус от половин до три заплати планира бизнесът

viber icon

Коледният бонус е много по-разпространен от този за Великден. Сумата за зимния празник е по-висока. Допълнителните пари обаче не винаги са в размера на цяла 13-та заплата.

Заради трудното намиране на подходящи кадри, компаниите дават и други придобивки. Плащат сметките на мобилни телефони, а половината работодатели дават и лаптопи. Ваучери за храна и карти за градския транспорт също са сред стимулите за служителите.

За специфични позиции има и служебни автомобили, съобщава БТВ. Мениджърите са категорични – бонусът е различен спрямо приноса на всеки служител през годината. Бонусите варират от половин до три заплати.

Специалистите по подбор на персонала отчитат, че бизнесът усилено търси кадри и допълнителните пари за празника мотивират служителите.

Здравно осигуряване, застраховка живот, допълнително пенсионно осигуряване, възможност за работа от вкъщи в определени дни също са част от придобивките, с които бизнесът се опитва да запази кадрите си. Някои фирми дори дават допълнителен платен отпуск.

По-нова практика сред фирмите е и да дават допълнителен почивен ден за рождения ден на всеки служител.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кой е най-добрият вариант за страната след изборите?