Следвайте ни

Коледен бонус от половин до три заплати планира бизнесът

viber icon

Коледният бонус е много по-разпространен от този за Великден. Сумата за зимния празник е по-висока. Допълнителните пари обаче не винаги са в размера на цяла 13-та заплата.

Заради трудното намиране на подходящи кадри, компаниите дават и други придобивки. Плащат сметките на мобилни телефони, а половината работодатели дават и лаптопи. Ваучери за храна и карти за градския транспорт също са сред стимулите за служителите.

За специфични позиции има и служебни автомобили, съобщава БТВ. Мениджърите са категорични – бонусът е различен спрямо приноса на всеки служител през годината. Бонусите варират от половин до три заплати.

Специалистите по подбор на персонала отчитат, че бизнесът усилено търси кадри и допълнителните пари за празника мотивират служителите.

Здравно осигуряване, застраховка живот, допълнително пенсионно осигуряване, възможност за работа от вкъщи в определени дни също са част от придобивките, с които бизнесът се опитва да запази кадрите си. Някои фирми дори дават допълнителен платен отпуск.

По-нова практика сред фирмите е и да дават допълнителен почивен ден за рождения ден на всеки служител.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кого бихте гласували, ако изборите бяха днес?