71

Кое е новото оръжие на Русия? Говори Хампарцумян

Икономии ни чакат и по-високи цени на енергията, предупреди финансистът

 

„Газпром“ е оръжие, това не е компания. Това е една от елитните дивизии на руската армия. Имперските цели на Русия се постигат чрез танкове, самолети и „Газпром“. Това заяви пред bTV финансистът Левон Хампарцумян.

Той допълни, че трябва да помислим какво можем да икономисваме като енергиен разход.

 

„Трябва да знаем, че се задава рецесия, както и по-високи цени на енергията. Инфлацията ще бъде относително висока достатъчно дълъг период от време“, каза още той.

Той изтъкна, че централните банки, включително Федералният резерв на САЩ, са заявили, че ще се борят с инфлацията, дори с цената на рецесия. „Тази рецесия, ако почне там, ще дойде и тук“, обясни финансистът.

„Българските политици прекаляват като ни плашат – хаос и т.н. Не трябва да викат неволята, защото ще вземе да дойде“, предупреди той.

„Парите ни ще стана по-евтини. Ще можем да си купуваме по-малко неща. Едно от нещата, които можем да правим, е да помислим какво може да икономисваме като енергиен разход – на индивидуално ниво, компаниите и т.н.“, посъветва той.

„Ако някой си мисли, че Путин няма да ни спре газа

през зимата – ще го спре, защото това му е в ръцете“, предупреди Хампарцумян. Това е причината, поради която трябва да започнем да икономисваме.

„Но ако всички започнем да се отопляваме като преди два-три сезона, разбира се електрическата мрежа няма да издържи. Т.е. икономии ни чакат, по-високи цени на енергията и разумни, организирани, солидарни мерки с другите европейски страни вътре в държавата, така че да преминем през тази 1-2 години докато успеем да диверсифицираме източниците на енергия“, посочи той.

Хампарцумян обясни още, че потискането на инфлацията няма да е еднократен акт: „Потискането на инфлацията е производство на повече стоки и услуги“.

„Потребявате по-малко от тези неща, които са по-скъпи. Не купувате излишни неща. Отлагате някои важни покупки, така че да бъдете ликвиден и да бъдете балансиран. И да имате някакъв буфер. Утре ако нещо стане на енергийния пазар изведнъж и цената на енергията стане двойна и тройна, най-вероятно някаква компенсация ще има на държавно ниво. Но трябва да изкараме докато тя дойде“, посъветва той.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
15 коментара
Ивил

Ивил

27.08.2022 | 20:20

Идиотски анализ меко казано Газпром стои в основата на растежа на германия и европа през последните 30 години сега като няма от къде да се вземат липсите изведнъж стана оръжие

Отговори
2 0
Западняк

Западняк

27.08.2022 | 16:55

Човекът е много прав, но кой да го слуша. Той е скучен защото не обвинява никой, но това което казва ще се случи много скоро. Българинът е научен да чете и пише обвинения и псувни. Прочетете още веднаж горното и помислете за себе си какво ще правите. Ако изобщо можете да мислите.

Отговори
4 1
Там, където гнусната политическа ЧАЛГА я няма!

Там, където гнусната политическа ЧАЛГА я няма!

27.08.2022 | 14:31

Полша и Словакия откриха междусистемна газова връзка Словакия ще може да получава газ от Норвегия

Отговори
6 1
Соросоядска сган - специалисти по всичко т.е. нищо!

Соросоядска сган - специалисти по всичко т.е. нищо!

27.08.2022 | 14:25

Тоя едно време Костов го направи от инженер химик - банкер!

Отговори
3 4
Глей го тоя

Глей го тоя

27.08.2022 | 14:23

Тоа Хързулан са прави на по информиран от мене Я пием информация директно от изворчето Кремъл Путин лично се съветва с мен преди да предприеме нящо Оня ден мъ питаше къде да си инвестира печалбите от газта и петрола Препратих го за съвет при Асен Василев Останал е много доволен Отказъл се е да ги инвестира Шъ ги пъха в дюшека пореден

Отговори
3 1
комунист

комунист

27.08.2022 | 14:23

Соросоиди! Навсякъде притурят и Газпром. Ами ако си плащаш и не го спрат газа какво правим?Междо впрочем на нас не могат да ни го спрат защото нямаме договор с Газпром след 31.12.2022г.Никой не може да отговори убедително след като произвеждаме ел енергия повече от колкото потребяваме защо е скъпа.Пазарната логика е цената да е ниска.Истината е ,че няма пазар а евросолидарност и мушенничество.

Отговори
9 1
Западняк

Западняк

27.08.2022 | 16:47

Смях в залата!!! Не е чудно, че България е на това дередже с такива логични непрокопсаници. Логиката им е гъzа, а не в газа.

Отговори
4 1
Така

Така

27.08.2022 | 12:33

Те тези с тоягите излизаха и преди 70години. И от землянки идваха в града да дерибействат. Нищо не направиха.Сега президентът е от това тесто. Направи най-големите поразии в България. Но друго е по-важно.Умните образованите и успелите хора не са винаги престъпници.Не може всеки аутсайдер да сече глави и да вади тояги,защото никога през живота си не е направил някакво усилие. И много по-страшно от сметките и студа през 1 или 2 зими е продължаващата война на психопата със свободния свят. Тогава ще е истински страшното.

Отговори
7 2
БЪЛГАРСКИ ДЕ БИЛИ!

БЪЛГАРСКИ ДЕ БИЛИ!

27.08.2022 | 12:22

ОТ 2016Г ВИ ОБЯСНЯВАМ, КАКВО ЩЕ СТАНЕ ТЪ ПИ ЖИВОТ НИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИ!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ВСЕ НЕКОЙ ДРУГ ВИ Е ВИНОВЕН!

Отговори
0 1
СЪВЕТИ ННА ГОЛО И СИТО..

СЪВЕТИ ННА ГОЛО И СИТО..

27.08.2022 | 11:40

ХАМПАРЦУМЯ МИРЯСАЙ НЕ ДРАЗНИ ХОРАТА НИЕ НЕ СМЕ ЧАК ТОЛКОВА ГОЛЕМИ ДЕБИЛИ ЧЕ ДА НЕ ЗНАЕМ КАКВО НИ ЧАКА...АМА Е ХУБАВО ДА ПРИГОТВИМ ТОЯТИТЕ И ТО НЕ ВИРТУАЛНО А РЕАЛНО КЪДЕТО ГО ВИДИМ КИРО И КОМПАНИЯ БОЙ ДО ДУПКА ДО ПОСИНЯВАНЕ...

Отговори
14 3
Фен

Фен

27.08.2022 | 11:34

Не съм му фен,но в случая е много прав

Отговори
10 2

Анкета

Каква коалиция има най-голям шанс да спечели изборите на 2 октомври?