Следвайте ни

Кметската фамилия нагази и в софтуерния бизнес

Чрез трето лице Георги Тотев влезе в съдружие с Джонатан Гладуиш - създателя на топ компанията от IT сектора 60 К

Кметският брат Георги Тотев нагази дълбоко в софтуерния бизнес. Бизнесменът вече не е просто „хазяин“ на най-големите компании в IT сектора в Пловдив чрез офис сградата „Лаймтрий билдинг“, която е залепена за хотел „Империал“. Чрез трето лице от края на миналата година Георги Тотев е в съдружие с един от най-успешните английски предприемачи - създателя на аутсорсинг компанията 60 К Джонатан Гладуиш.

 


60 К откри офис в Пловдив през 2015 година и веднага се нанесе в бизнес сградата на кметската фамилия. Компанията всъщност беше една от първите, които заселиха новостроящия се билдинг, а мълвата носи, че теренът е бил „резервиран“ още на зелено. С обвързването с Гладуиш Тотеви вероятно целят да приложат същата схема и за осигуряването на клиенти за новите офис сгради, които фамилията строи в терена на бившата пивоварна "Каменица".   

 


Новото амплоа на кметския брат е видно от една от фирмите му.  Тя е нова и  с предмет на дейност "консултации в областта на управлението, оперативната дейност и информационните технологии, инвестиционни проекти, разработка, продажба и поддръжка на софтуер и други". „Консоурс“ АД е регистрирана през април 2018-а като ЕАД. Едноличен собственик на капитала е Георги Тотев, а в борда на директорите заедно с него влизат Дафинка Ефремова и Ивелина Маринова. След няма и шест месеца „Консоурс“ сменя правната си форма от ЕАД на АД и приема нов човек в борда - Иван Иванов заема мястото на Ивелина Маринова. Човекът с популярното име обаче не е случаен, той от години е „висока топка“ в аутсорсинг индустрията. Именно той е главен мениджър на 60 К.

 

Преди време стъпването на компанията в Пловдив бе официално представено на пресконференция в Общината с домакин Иван Тотев именно от Иван Иванов и HR-а на 60 К Рая Тодорова. На друго събитие самата тя посочи: „Бяхме изключително впечатлени от начина, по който ни посрещнаха. За първи път получихме пълно съдействие от Общината, която беше подготвила всички нужни ни статистики и целия бизнес проект, с който да защитим идеята за инвестиция пред борда на директорите. Най-впечатляващо беше това, че единствено в Пловдив решиха да построят подходяща сграда за нашия тип работа, защото работим с големи световни компании и имаме високи изисквания към работното помещение”. Преди да се нанесат официално в „Лаймтрий билдинг“, 60 К временно заемаха старото крило на хотел „Империал“. Сега топлите връзки се усилват, като Иван Иванов е свързващото звено между Георги Тотев и Гладуиш, който е съпруг на известната телевизионерка Нана Гладуиш. 

 

Другото лице в „Консоурс“ АД Дафинка Ефремова е стара познайница със семейство Тотеви. През 90-те години  Роза Тотева е била колежка с Дафинка Ефремова в Учебно-професионалния център на ул. "Арх. Камен Петков". Дафинка е част от първото работническо-мениджърско дружество, създадено за приватизацията на базата, което по онова време е доминирано от Ана Петкова. Изненадващо обаче Петкова се отказва от сделката, а бившият учебен център, в който днес се издига хотел "Империал", е закупен от ново дружество с името "Квалификация Консулт". Основен акционер в него вече е Роза Тотева, а Евтимова има млък дял.  

Анкета

За какво бъдеще на Пловдив трябва да работи новият кмет?