Следвайте ни

Китайски и южнокорейски смартфони ще произвеждат в Турция

viber icon
Международните марки смартфони Оппо (Oppo) и Самсунг, които са активни играчи на турския и световния пазар на мобилни телефони, скоро ще започнат производството си в Турция, обяви Bloomberg.
 
Китайският производител на смартфони Oppo, който едва наскоро навлезе на турския пазар, ще започне производство в две фабрики, планирани да бъдат създадени в Истанбул и северозападната провинция Коджаели в началото на новата година.
 
Целият производствен процес на всички части ще се извършва в Турция, а фабриките няма да се използват само за сглобяване.
 
Инвестицията се очаква първоначално да е от около 50 милиона долара, и необходимите процедури за установяване на производството са завършени.
 
Oппo, която планира да произвежда някои модели в Турция, също ще изнася продукцията, предимно за Европа.
 
Основана през 2004 г. в Дунгуанг, Китай, компанията има повече от 40 000 служители по целия свят и е достигнала до над 300 милиона потребители.
 
Южнокорейският електронен производител Самсунг, от друга страна, също има за цел да започне производство чрез подизпълнител, базиран в Истанбул.
 
Марка е основана в Южна Корея през 1938 г. от Лий Бюнг-Чул. Днес фирмата е втория по големина производител в света на смартфони.
Михаел Гушев

Михаел Гушев

Кореспондент на "Марица" в Турция

Михаел Гушев е завършил ЕГ "Г. Кирков" в Пловдив с френски език и ПУ "П. Хилендарски" със специалност "Математика и информатика". Работил е във в. "Глас", а от 1995 г. работи във в. "Марица". От 2001 г. е кореспондент на вестника в Турция. Владее перфектно френски, английски, турски и руски език.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще се ваксинирате ли срещу COVID-19?