Следвайте ни

Китайска компания дарява по 18 хил. евро на Момчиловци

viber icon

18 000 евро дариха от компания "Брайт Деъри" на Момчиловци. Корпорацията произвежда от 10 години мляко „Momchilovtsi“ в Шанхай. Дарението получи на сцената на Фестивала на киселото мляко кметицата на Момчиловци Сийка Суркова. 

"В продължение на пет години от компанията ще се отпускат всяка година по 18 000 евро на Момчиловци. 35 000 лева на година допълнително финансиране не са нито малко, нито много, но с тях може да се осъществи нещо смислено. Селото ще обсъжда в какво да се инвестират - туристическа инфраструктура, дейности за деца и младежи и др.", каза Суркова.


По време на празника в курортното село вчера Момчиловци и Момчилово се побратимиха официално. "Гостите дойдоха с пита и шарена сол и декларириха приятелските ни отношения, които са от 4 години, но сега се легализират след решение на ОбС", каза Суркова.


Селото е пълно с туристи за празника, хиляди са и преминаващите отседнали в съседни населени места. "Фестивалът привлича все повече туристи. Напливът е по-голям от миналата година", каза Суркова.

 Довечера в Момчиловци ще се проведе атрактивния конкурс за избор на Кралица на киселото мляко. 12 претендентките от страната, 3 от тях са Родопите - две девойки от Момчиловци и едно девойче от Смолян.

 

 

Петя Гайдарова

Петя Гайдарова

Репортер-редактор - екип "Регион" Смолян

Петя Гайдарова е кореспондент на в. „Марица“ в Смолян. Завършила е "Български език, литература и история" в ПУ „П. Хилендарски“ и „История“ в Югозападен университет "Н. Рилски“. Има квалификация на BBC World Training Trust.   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?