Следвайте ни

Китайци броиха 37 млн. долара за наша IT фирма

viber icon

Китайският консорциум ThunderSoft закупи българската софтуерна компания "ММ Солушънс". Сделката е станала срещу сумата от 37 млн. долара. Родната фирма, създадена преди 16 години, е позната  в международните IT среди като разработчик на дигитални фото- и видеорешения за камери, смартфони, таблети и други устройства. През последните няколко години е доставяла софтуер за над 60 модела смартфони и таблети на Samsung, LG, Sony, Huawei, Amazon, Nokia и др.

"ММ Солушънс" е основана през 2001 г. от група специалисти с инженерен профил. Тя се отделя от групата компании "Дейзи", в която основна част е производителят на касови апарати, електромери и изчислителни машини "Дейзи технолоджи". Едноличен собственик в нея е Ивайло Велев, който държи и 41% в "ММ Солушънс", отделно има и други бизнеси с фокус към туризма. Изпълнителен директор на софтуерния производител е вторият най-голям акционер - Николай Даскалов, с дял от малко над 31%. Акционер в компанията досега беше и американският гигант Texas Instruments, който държеше дял от 20%. 

Целта на купувача е да внедри оптичните решения на българската компания в далеч по-широк мащаб - продуктите си за умни коли, устройства за интернет на нещата, изкуствен интелект и др.

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?