2374

КЕВР с добра новина: газът поевтинява през февруари

Няма да има промяна и в цените на парното, топлата вода и тока

Цената на природния газ за февруари ще бъде в диапазона на 129 -130 лв. Това заяви изпълнителният директор на "Булгаргаз" Деница Златева по време на заседанието на Комисията, която днес решава каква да е цената на синьото гориво.

Тя посочи и причините за това намаление:

"В микса имаме структурирани четири доставчици, трима избрани през тръжна процедура, която финализирахме през месец декември, и също така една четвърт - това са нагнетени количества в Чирен. Всички количества са осигурени. Това обаче, което наблюдаваме през месец януари - и поради топлото време, поради форсмажор на един от най-големите ни индустриални клиенти, имаме с 30% намаление на потреблението спрямо месечните договорени количества".

От своя страна председателят на Комисията за енергийно и водно регулиране Иван Иванов заяви, че няма да има промяна в цените на парното, топлата вода и тока.

"Очевидно няма никаква опасност Комисията за енергийно и водно регулиране да пристъпи към промяна на цената на топлинната енергия до края на отоплителния сезон. Българските граждани могат да бъдат спокойни, че няма да има промяна в цената на топлинната енергия."

Окончателното решение за цените на газа за следващия месец ще бъде взето на 1 февруари.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
2 коментара
4000

4000

27.01.2023 | 21:43

Добра новина е когато напишете, че ток, вода, храни поевтиняват, защото горивата поевтиняха с 1 лев, газът поевтинява, но храните, тока и водата непрекъснато скачат! Няма друга такава държава!

Отговори
0 0
Добра новина

Добра новина

27.01.2023 | 12:53

Лоша - за хибридните гаZZпромаджийски алчняри, свикнали да смучат и цоцат от българите!

Отговори
10 0

Анкета

Кои партии и коалиции може да сформират правителство след вота на 2 април?