Следвайте ни

Келнер получи съгласие от акционерите да купи компанията зад bTV

viber icon

Акционерите на Central European Media Enterprises - компанията, стояща зад медии в няколко страни в Източна Европа, включително Би Ти Ви в България - одобриха сделката за предаване на контрола в ръцете на чешката инвестиционна PPF Group, съобщи агенция ЧТК, цитирана от dnevnik.bg.

Предварителното споразумение за 2.1 млрд. долара е от края на октомври 2019 г. и според уведомлението до борсата NASDAQ се очаква приключването на сделката да стане в средата на годината.

Преди това трябва да се произнесат Европейската комисия и националните регулатори в страните, където сделката ще промени собственост - Чехия, България, Румъния, Словакия и Словения.

Часове преди акционерите да се съберат в Хамилтън, столицата на Бермудските острови, където е регистрирана СМЕ, сенаторът Марко Рубио обяви, че тази транзакция засяга американска компания и трябва да се намесят министерствата на финансите и на правосъдието на САЩ. Той обвини PPF Group и ръководителя ѝ Петр Келнер, че всъщност действат в интерес на Китай и Вашингтон трябва да спре тази сделка, защото застрашава интересите и националната сигурност на САЩ.

Коментари (2)

polkmjn

04.03.2020 | 23:19

Прочетете моите поздрави от показанията на всички вас.       Казвам се Катика Каменич, оставям в Петрич в България, искам да използвам тази страхотна възможност да дам осезаемо свидетелство за това как наскоро получих заем от 60 000 евро. Търсих заем преди и те по-късно ме заблудиха. Опитах отново и срещнах жена като мен, която желаеше и желаеше да ми помогне да получа заем при 2% лихва. Казаха ми, че е кредитор и жена, на която имах доверие, затова реших да се свържа с нея и тя ми даде възможност да кандидатствам за заем от нейната компания, който лесно получих, но обяснението е, че получих добрият си кредит с добро здраве и с по-малко стрес. Ако се интересувате от заем, можете да се свържете с нея по имейл: ([email protected] или [email protected])

Отговори
0 0

MOPU

02.03.2020 | 18:24

Здравейте, това е да информирам широката общественост, че Жозе Луис, заемодател на частен заем, отвори финансова възможност за всеки, който се нуждае от финансова помощ. 5000 евро до 100,00 евро Ние предоставяме заеми под 2% лихва за физически лица, фирми и компании по ясен и разбираем начин и условие. свържете се с нас днес по имейл на ([email protected]) или ([email protected])

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще помогне ли извънредното положение у нас срещу коронавируса?