49
Следвайте ни

КЦМ 2000 Груп отпусна стипендии на осем изявени студенти

viber icon

Осем амбициозни и целеустремени студенти от седем различни университета ще получават ежемесечна стипендия от КЦМ 2000 Груп. На тържествена церемония в края на миналата седмица младежите подписаха договор за финансова подкрепа за академичната 2021/2022 година. Стипендията е в размер на 400 лева на месец без никакви условия за какво могат да бъдат изразходвани средствата.

„Стипендията на КЦМ 2000 Груп има две много важни характеристики. Първо, ние се опитваме да подпомогнем учебния процес на студенти от всички области на познанието. В коя сфера на познанието се развивате, за нас няма никакво значение. Така, ако вие, младите, съумеете да се реализирате добре, всички ние ще бъдем добре!”. С тези думи главният изпълнителен директор на КЦМ 2000 Груп Румен Цонев приветства студентите. Втората особеност на стипендията е, че младите хора нямат ангажимент и задължение да работят в компанията след дипломирането си. „Нашата работа, на мениджмънта, е да създадем и развиваме такава компания, която да бъде интересна за работа на студенти като вас и вие сами да искате да дойдете при нас“, допълни Румен Цонев. Според проучване на компанията други такива безусловни стипендии в България няма. Повечето работодатели изискват от младежите като реципрочна мярка задължително да работят поне временно във фирмата, отпуснала финансовата подкрепа.

Сред тазгодишните стипендианти има студенти от Химикотехнологичен и металургичен университет-София, Технически университет-София и филиала му в Пловдив, ПУ „Паисий Хилендарски“-Пловдив, Медицински университет-Пловдив, АМТИИ „Професор Асен Диамандиев“-Пловдив. Всички финалисти са били одобрени след писане на есе по предварително зададена тема. В третото издание на „Национална стипендия КЦМ” има и българска студентка, която се обучава в университет в Единбург и която за втори път кандидатства и се класира сред финалистите. „Вие сте най-добри посланици на нашата компания”, поздрави стипендиантите и изпълнителният директор на КЦМ АД Иван Добрев.

Стипендиантите на КЦМ 2000 Груп имаха шанса да се включат и в „Ден на отворените врати за студенти” в предприятието. Те се запознаха отблизо с високотехнологичното оборудване, оптимизациите и инвестициите, осъществени от компанията през последните години. Бяха посетени Оловно и Цинково производство, Химична лаборатория, Пречиствателна станция за отпадни води и Лабораторията по екология. Събитието бе част от мащабната програма за отбелязване на 60-ия юбилей на КЦМ.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кой кандидат-президент ще гласувате на 14 ноември?