Следвайте ни

Кавга между хотелиери и ресторантьори: Кой да бъде служебен министър?

viber icon

Ресторантьори влязоха в люта схватка с хотелиерите за служебен министър на туризма. От двете организации на заведенията – Съюз на заведенията в България  /СЗБ/ и Българска асоциация на заведенията /БАЗ/ отново са готови на протест  заради кандидатурата на Георги Щерев, излъчена от Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация /БХРА/. 

С позиция на фейсбук страницата на СЗБ и БАЗ те наричат предложението „лобизъм и пореден опит от страна на хотелиерите да се докопат до власт и привилегии”. „Силно възразяваме срещу определението, че това е „предложение на бранша“! Със сигурност не е предложение на по-голямата част от сектора, а само на асоциацията, която през последната година доказа, че се интересува единствено от интересите на хотелиерите! Затова се налага да подчертаем, че туристическият сектор далеч не е само хотели – основна част от него са заведенията, транспортните фирми и всички съпътстващи услуги, които са неизменна част от туризма”, посочват оттам.

Ресторантьорите смятат, че фигурата на Георги Щерев няма как да обедини и предствавлява адекватно целия туристически сектор, защото отдавна в абревиатурата БХРА, Р-то е само за благозвучие. 

Това е поредната публична кавга между хотелиери и ресторантьори. Словестни схватки имаше и когато със заповед на министъра на здравеопазването разрешиха на ресторантите към хотелите да работят, а самостоятелните обекти за хранене останаха под ключ. 

Снимка от Наташа Манева

Вяра Порязова

Вяра Порязова

Журналист - екип "Бизнес"

Вяра Порязова е завършила „Макроикономика” в ПУ. Има 2-годишна специализация по „Икономическа и политическа журналистика” към ФИСН в ПУ и курс към „Европейски стандарти в медиите”.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (3)

АСОЦИАЦИЯ НА МИЛИОНЕРКИТЕ  =БХРА=

АСОЦИАЦИЯ НА МИЛИОНЕРКИТЕ =БХРА=

08.05.2021 | 19:04

Не само "на туризама", ами НАПРАВО МИНИСТЪР-ПРЕДСЕДАТЕЛ нека бъде служебно назначен от Асоциацията на Милионерите, Милионерките и техните Милионерчета =БХРА= ' ' ' Х'в'а'л'а'! ' ' '

Отговори
1 1
Porqzov

Porqzov

08.05.2021 | 13:53

Porqzova teb te pomnq s apartment ite

Отговори
0 3
Zavet

Zavet

08.05.2021 | 13:51

Davaii ssfqqqqqttt areee v bokaiii..,

Отговори
1 3

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на извънредните парламентарни избори през юли?