71

Kaufland България увеличи устойчивия си асортимент с 24 био бебешки храни

Био асортиментът на веригата вече надхвърля 540 продукта

Kaufland България увеличи устойчивия си асортимент с 24 био бебешки храни. Високото качество и гаранцията за 100% био на най-новите бебешки храни от собствената марка на Kaufland – K-Bio се гарантира с изключително строг контрол на целия производствен процес. С тях общият брой на био асортимента във веригата достига 548 артикула. Последните години Kaufland България разширява целево устойчивия си асортимент, включвайки все повече био, веган и вегетариански продукти, като общият брой на артикули от трите категории надхвърля 970 продукта.

Био бебешките пюрета се произвеждат в Германия в съответствие с разпоредбите на ЕС за биологично производство. Предимствата на детските храни K-Bio се криe в техните органични съставки и гарантирано високо качество. Разнообразната гама от храни позволява на родителите да въвеждат различни вкусове и текстури в диетата на детето си, като насърчават развитието на цялостния му вкус. Асортиментът е внимателно подбран, за да отговори както на хранителните, така и на вкусовите изисквания на бебетата и малките деца.

Асортиментът им включва 24 вкуса, сред които различни плодови и зеленчукови пюрета, вечерни каши и ястия с източници на протеин като пилешко и пуешко месо. Те са специално разработени, за да отговорят на нуждите на децата от най-ранна възраст, подходящи са за бебета от 5, 6, 8 и 12-месечна възраст. Бебешките пюрета K-Bio са одобрени от Българската педиатрична асоциация. 

Многостепенен контрол гарантира качеството на био бебешките храни на Kaufland K-Bio

Контролът на качеството на бебешките храни K-Bio започва от полето където се отглеждат суровините за бебешките храни - плодовете и зеленчуците. Те са от контролирано биологично земеделие т.е. всеки производител предоставя биосертификат за всички артикули.

Многостепенните проверки на качеството продължават по цялата верига на производство -  от приемането на плодовете и зеленчуците до издаването на всяка партида бебешки храни. За запазването на продуктите се използват утвърдени и проверени процеси на обработка, като храните K-Bio не съдържат оцветители, пестициди и добавени аромати. Производственият процес на навсяка партида се проверява чрез микробиологично изследване веднъж седмично, проведено в независими акредитирани лаборатории. То проверява стерилността на съдържанието й т.е. отсъствието на всички жизнеспособни микроорганизми. Бурканчетата преминават и през рентген, за да се гарантира липсата на чужди тела и метали в тях. Опаковката на

бебешките храни K-Bio е от рециклируемо стъкло и благодарение на това изделията остават чисти, без примеси от пластмаса или други материали.

Освобождаването на всяка партида от завода в Германия се извършва на принципа на четирите очи от специалисти по термична обработка и от отдела за осигуряване на качеството, като при наличие на отклонение, продуктът не стига до пазара.

Експертите от Kaufland напомнят, че за да се запази изключително високото качество на бебешките храни K-Bio много важно е съхранението им у дома. Те са със срок на годност до 1 година, но родителите не трябва да забравят, че трябва да ги държат на температура до 25 градуса. След отварянето им, пюретата могат да се приберат в хладилника на температура до 7 градуса, но много мажно е, че не трябва да се притоплят втори път.

Темата за качеството на бебешките храни K-Bio е във фокуса на новия епизод от поредицата „За качеството с Биляна Гавазова“. За още полезни съвети и информация затова как по-лесно и по-пълноценно могат да се хранят бебетата можете да гледате  новия епизод от рубриката.

За Kaufland България

Kaufland България е лидер в сектора на търговията с годишен оборот от над 2 млрд. лв. и един от най-големите работодатели в страната с екип от близо 7000 служители. През 2023 г. компанията разполага с 65 хипермаркета в 35 града. От старта си през 2006 г.

в България до днес Kaufland се стреми да стимулира националната и регионална икономика и инфраструктурата по места с общи инвестиции от 1,6 млрд. лв. Компанията непрекъснато развива своята политика за устойчиво развитие и под мотото „Действията носят промяната“ се ангажира с различни социални и екологични дейности – от използването на енергийно ефективни технологии и проектирането на нови сгради с мисъл за природата, през подкрепата на уязвими групи до намаляването на пластмасата.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
jesous

jesous

30.01.2024 | 14:43

Google is paying 90 to 100$ per hour! Work for few hours and have longer with friends & family. On tuesday I got a great new Land Rover Range Rover from having earned $10,000 this last four weeks. Its the most-financialy rewarding I've had. It sounds unbelievable but you wont forgive yourself If you don’t :- CHECK IT:→ →www.cash.salary49.com

Отговори
0 0

Анкета

Как оценявате възнагражденията от близо 3000 лева, които ще получават общинските съветници в Пловдив?