71

Каримански след коалиционния съвет: Нулева ставка на ДДС за хляба ВИДЕО

Нямало да има разочаровани и сред пенсионерите, които се очаква да получат увеличение на парите си за старост


„Ще има новини. Мерките ще бъдат обявени официално в 10 часа. Ще има съвместен брифинг на коалиционните партньори, които ще съобщят отделните мерки. Едно от нещата, които ще обявим е нулева ставка на ДДС за хляба”. Това заяви в студиото на „Здравей, България” по NOVA председателят на Комисията по бюджет и финанси от "Има такъв народ" Любомир Каримански.

По думите му няма да има разочаровани и сред пенсионерите, които се очаква да получат увеличение на парите си за старост. „Ако бъде приложено като схема, така че да се гарантира солидарен принцип на разпределение между минималната, средната и максималната пенсия – мисля, че няма да има разочаровани. Зависи как ще бъде приложено като схема”.

По отношение на мерките, които ще се приложат във връзка с горивата, той посочи:  „Отстъпките при горивата, ще бъдат на зареждане. На всяко зареждане. Вероятно ще има някакви съвсем технически изменения, от гледна точка на удостоверяването, за да се знае, че се зарежда личен автомобил, а не служебен”.

Каримански коментира и отношенията в коалицията. „Непристойно е според мен поведението на всички, които във вторник участваха в атаката срещу ИТН. Най-вече заради това, че начинът, по който се организира обсъждането на антикризисните мерки – беше в рамките на една седмица, в рамките на две срещи. В нито една от срещите не получихме остойностените неща така – че да можем да направим извода спираме ли и с колко реално обедняването на българина. Такава информация не беше получена. Мерките са остойностени от гледна точка на фиска, колко ще струват на бюджета. А като краен ефект няма за всяка една група. А ние имаме уязвими групи, за които нямахме определена дефиниция”, подчерта той.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
4 коментара
Какво значи

Какво значи

18.05.2022 | 13:57

Солидарно ??? И когато се осигурявахме- солидарно ли беше? Или едни се осигуряваха на максималния осигурителен доход, а други на минималния. Не съм съгласна с тезата на Каримански. Това да не са му времената- от всекиго според способностите и на всеки според потребностите. Ало.....

Отговори
2 0
Реалист

Реалист

18.05.2022 | 12:29

Просто ще направите хлебарите още по-богати, нито ще вдигнат заплатите на работниците, нито ще свалят цената на хляба, а познайте къде ще отидат тия 20 % - в джоба на собствениците, някои ще карат още по-скъпи возила...

Отговори
3 0
Карък

Карък

18.05.2022 | 11:55

Бля, бля, бля, всичко това евентуално след месец и половина най рано. Ако дочака е.

Отговори
3 0
Ясно

Ясно

18.05.2022 | 09:54

Значи пак ще се вдига!

Отговори
5 0

Анкета

Коя дата е най-подходяща за национален празник на България?