Следвайте ни

Къпят се в пари: Това са най-богатите европейци, правят стоки и за нас

viber icon

Всяка държава има богаташ, чието име е известно и буди предимно завист. Представяме ви най-богатите хора в европейските държави. Интересно е, че те са забогатели с производството и търговия на стоки, които ние в България също използваме. 

Най-богатият французин, също и най-богатият европеец, се казва Бернар Арно. Състоянието му е 112 милиарда долара и е четвъртият най-богат човек в света. Той е собственик на компанията LVMH, която е най-големият производител на луксозни стоки в света. Сред неговите марки са часовници Louis Vuitton, Bulgari, Moet, Hennessy, Champagne Dom Perignon, TAG Heuer.

Най-богатият испанец е Амансио Ортега, който в момента е 18-ият най-богат човек в света с около 63 милиарда долара. Той е собственик на компанията Inditex, която включва модни марки като добре познатите Zara, Pool & Bear, Massimo Duti, Bershka, Stradivarius. 

Джовани Фереро, с почти 34 милиарда долара, е най-богатият италианец. Той е собственик на известна компания, известна със сладкарски изделия, като Nutella, Rafaelo, Ferrero Rocher. Джовани пое управлението на компанията след смъртта на брат си през 2011 година.

Друго име, което също е много популярно, е Дитер Шварц, който е най-богатият германец. Той е собственик на търговската верига Lidl. Състоянието му се оценява на повече от 27 милиарда долара. За него и мениджърските му умения обаче има много оскъдна информация.

Най-богатият британец е Джеймс Дайсън с 26 милиарда долара. Той е изобретател, индустриален дизайнер, собственик на земя и предприемач, който основава Dyson LLC. Той е известен като изобретател на прахосмукачката Dual Cyclone без торбичка, която работи на принципа на циклонно разделяне.

Дитрих Матешиц, съсобственик на Red Bull, е най-богатият австриец. Той притежава 49 процента от компанията за енергийни напитки.

Най-богатата холандка е Шарлин де Карвахал, която оглавява втория по големина производител на бира в света - Heineken International, пише econ.bg. 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Офф

Офф

01.02.2021 | 22:28

Часовници Луи Витоша?

Отговори
4 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай