Следвайте ни

Кан-кан в мол "Марково тепе"

С шансони, аромат на френски парфюми и моден шик "Алианс Франсез" ще се насели през месец февруари в мол „Марково тепе”. Инициативата е подобна на тази, с която централата на организацията в Париж анимира подобно пространство „Вуитон” на известния булевард „Шан-з-Елизе”, разказа почетният консул на Франция по тепетата Теофана Брадинска.

В програмата под тепетата са включени различни инициативи - изпълнения на кан-кан като в "Мулен Руж", куикстеп, думба, джайв и френски шансони, изпети на живо от лауреати от международния Фестивал за франкофонска песен „Златен ключ”, който това лято ще се проведе за петнайсти път в Пловдив. Предвидени са пърформанси за съвременните модни тенденции, а също и флаш моб.

Стартът е на 8 февруари, кулминацията на кампанията ще е навръх Свети Валентин. Денят на влюбените 14 февруари е избран за срещата на пловдивчани с най-добрите участници във франкофонския фест. Тогава на импровизираната сцена във фоайетата между 16.30 и 19 ч. ще се качат Клавдия Китанова, Нели Солакова, Ивана Муцкова, Любомира Бекирова.

„Част от мисията на Алианс Франсез Пловдив като културно-образователна институция е да разпространява френския език и култура и за нас е чест и удоволствие да направим този подарък на пловдивчани", каза Теофана Брадинска.

Още от категорията

Виж всички

Коментари

Публикувай

Коментари (0)

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?