49
Следвайте ни

Какви детски играчки да изберем?

viber icon

Всички родители са поставени под избор: каква играчка да дадете на детето? Винаги искаме една нова играчка да бъде интересна на детето не за няколко дни, а да го интересува дълго време. За това си струва да вземем предвид пола, интересите и възрастта на детето. Ще се радваме да ви помогнем при избора на детска играчка за вашето дете.
Изборът на играчка за дете и особено първата за бебе е много труден избор. Аксесоарите и играчките са много важни в живота на всяко дете. Освен че осигуряват забавление и веселба, играчките също така развиват и учат. Трябва да се помни, че първата играчка трябва да е мека и за предпочитане цветна, което ще привлече вниманието на всяко дете и то ще има интерес. Изразителният цвят е от голямо значение през първите месеци от живота, защото зрението е най-слабо развитото сетиво в ранните ни етапи. Едва по-късно бебето започва да вижда и други цветове. Най-доброто и безопасно решение за нашето бебе ще бъдат плюшените играчки в ярки цветове. Плюшената играчка помага на детето да заспи и може да му стане приятел за много години. Около третия месец бебетата започват да опознават света чрез докосване и вкус. Тогава си струва да предоставим на децата си други аксесоари като дрънкалки или музикални играчки. На пазара има много интересни играчки. Когато избирате правилната играчка, трябва да вземете предвид пола, интересите и възрастта на детето. Трябва да се отбележи, че те са предназначени за различни възрасти, следователно когато избирате правилната играчка обърнете внимание на информацията за безопасност. Обърнете внимание от какво друго се интересува пеленачето и от какво пред-ученика.

Кои играчки - за коя възраст?

Бебето не може да фокусира очите си върху един обект, така че основата за избор на играчка за него ще бъдат изразителни форми и цветове, както и подходяща мекота, която ще привлече вниманието му. Малките по-големи деца са нетърпеливи да тестват издръжливостта на играчките. На тази възраст играчката със сигурност ще отиде направо в устата, така че трябва да сме сигурни, че размерът и формата на играчката ще попречат на детето да я погълне. По-големите деца на този етап от живота обикновено са много енергични и се движат много. Точно това е идеалният момент за представяне на играчки, които подобряват ръчните умения. Най-важното във всичко това е да изберем безопасна играчка. Сигурността е ключът. На пръв поглед можем да разберем дали играчката изпълнява своята функция. Играчките трябва да са напълно функционални и големи, за да се предотврати поглъщане и задавяне. Изработката и видът на материала също са важни. Тя трябва да бъде изработена от нетоксични материали. Плюшените играчки, които са първите играчки, трябва да бъдат направени от добър материал, който ни позволява да го перем в пералня. Противно на външния вид, бебетата също могат да си играят.  Лесно можете да забележите, че когато са на няколко седмици, те започват да мачкат любимите си плюшени играчки. Играчките като например плюшено мече също са много популярен елемент. Когато детето е по-голямо, си струва да му дадете играчки, които ще му позволят да упражнява координацията си. Струва си да инвестирате в играчки, които подпомагат развитието на детето на всеки етап от живота му. Ако изберем правилната играчка за нашето дете, можем да бъдем положително изненадани колко бързо ще се развият неговите умения.

Играчки, които развиват от ранна възраст 

Когато посещавате магазина, си струва да обърнете внимание на сензорни играчки, които перфектно стимулират умственото и физическото развитие на детето. Подходящият им дизайн и изпълнение им позволяват да въздействат на всички сетива на детето по време на игра, а освен това изглеждат много привлекателни и очарователни. Такива играчки винаги са в интересни и живи цветове, изработени от интересна текстура с много елементи. Все по-често такива играчки имат различни миризми и дори вкусове. Благодарение на такива играчки ние предоставяме на нашето дете възможност да се развива, да опознава света по-добре и да се забавлява страхотно. Играчките от този тип обикновено са конструирани по такъв начин, че да влияят на зрението, докосването и слуха, благодарение на което са много полезни и перфектно подпомагат развитието и опознаването на света. Твърде проста играчка в определен етап от живота на детето може да не е достатъчно привлекателна за него, така че детето няма да има желание да я използва и по този начин то ще загуби своята образователна функция. 

Sinsay предлага за най-малките, меко плюшено мече, което е специално създадено, за да подпомогне развитието на фините двигателни умения и да развие двигателната координация на малкото дете в тази област. Разгледайте и останалите аксесоари и играчки на сайта https://www.sinsay.com/bg/bg/  . Вижте сами колко прекрасен е светът на децата и играчките, който Sinsay създаде за вашето дете на добра цена (5,90лв.)!

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кои са най-големите предизвикателства пред новото правителство през 2022-ра година?