Следвайте ни

Кабинетът прекрати концесията за летище Пловдив

viber icon

Служебният кабинет прекрати днес процедурата за концесия на летище Пловдив, съобщиха от пресцентъра на Министерски съвет. Както „Марица“ писа, министърът на транспорта информационните технологии и съобщенията Георги Тодоров, заяви миналата седмица в Пловдив намеренията за отмяна на концесията.

Същата бе открита на 28 февруари 2020 г. Съгласно Закона за концесиите процедурата се прекратява, тъй като до крайния срок, 23 февруари 2021 г., отлаган 4 пъти в рамките на година, не бе подадено нито едно заявление и оферта. След тази дата не е постъпило ново искане за удължаване на определения срок.

Предстои да бъде извършен независим анализ относно целесъобразността и възможностите за откриване на нова процедура за възлагане на концесия, като се вземат предвид тенденциите за развитието и възстановяването на авиационната индустрия вследствие на пандемията от COVID-19.

 

Мария Петрова

Мария Петрова

Журналист - екип "Бизнес"

Мария Петрова е ръководител на екип "Бизнес". От 2006 г. работи във вестник „Марица“. С награди от посолствата на USA и Ирландия и приз Зелено перо.   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво ще се случи в България след изборите на 11 юли?