Журито на Spirits Selection впечатлено от фабриката на VP Brands International

Международните експерти обиколиха целия производствен цикъл и склада за отлежаване на най-големия производител на алкохол у нас

На две от снимките има текстове. Нека текстовете да се сложат на самите снимки  и в сайта.


Журито на международния конкурс за високоалкохолни напитки Spirits Selection посети фабриката на най-големия производител на алкохол и вина в България VP Brands International (VPBI). В производственото звено в Пещера те разгледаха бутилиращите цехове и купажните отделения, посетиха склада за отлежаване с 14 000 бъчви и дегустираха напитки от портфолиото на компанията.

Международните експерти се убедиха от първо лице във всички етапи на контрол, прилагани във фабриката. Първо на етап купажиране се взима проба, която се изпраща в акредитирана лаборатория за физико-химичен анализ. Ако отговаря на необходимите изисквания, минава през вътрешната дегустационна комисия. Вторият етап е многократната филтрация, която се извършва с иновативната  технология за сребърна и за платинена филтрация. След това готовият продукт отива в буферни съдове, където отново подлежи на строг физико-химичен и органолептичен анализ от дегустационната комисия. И ако отговаря на високите ни изисквания за качество и стандарт, се подава за бутилиране. В деня на бутилиране се анализира и дегустира една от първите бутилки. През месеца или периода на бутилиране на произволен принцип отново се отделят проби от готовата продукция, които отново са подложени на анализ, за да се гарантира качеството на крайния продукт. Пробите се тестват от технологичните екипи вътре в компанията, но и от независими външни консултанти. Друга ключова съставка за производството на висококачествени напитки е водата. Във фабриката използват вода от планината с много добри органолептични качества. Допълнително я пречистват със системи с активен въглен и обратна осмоза и освен това са внедрили специален филтър с минерала шунгит.

Журито на конкурса Spirits Selection посети и уникалното съоръжение за отлежаване на уиски дестилати във VP Brands International. Общо към момента компанията разполага с над 30 000 бъчви - използва както български дъб, така и американски. Само склада за отлежаване в Пещера се намира върху площ от 2500 кв. метра и в него отлежава 14 000 бъчви с дестилати, като компанията разполага с още два такива склада и планира изграждането на още един. Начинът на подреждане на бъчвите в склада за отлежаване е заимстван от най-добрите дестилерии в Шотландия, споделиха още от компанията. По време на импровизираната дегустация международните дегустатори опитаха уиски номер 1 по продажби в България Black Ram. Брандовете на VPBI са много добре представени на международния пазар за спиртни напитки. Досега компанията има огромен успех в Близкия изток и Африка, Латинска Америка и Азия. Общо продуктите  присъстват на 80 пазара.

 “VP Brands International успя да представи модерното лице на алкохолната индустрия в България по най-добрия начин. За нас - всички тези 80 дегустатори от 26 държави, беше чудесна възможност да видим високото ниво на професионализъм и работа в компанията - още повече, че за България се знае малко“, коментира по време на посещението Бодуа Аво, председател на Concours Mondial de Bruxelles. „Българската високоалкохолна индустрия предлага страхотни напитки на много високо ниво“, допълни Тиери Хейнс, който е директор на Spirits Selection by Concours Mondial de Bruxelles. Spirit Selection е единственият пътуващ конкурс за спиртни напитки в света. Догодина ще се проведе в Китай. Избраният град е Лвианг в провинция Шанкси.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Ще има ли ротация на кабинета или отиваме на избори?