Следвайте ни

Живата бира - хит на Винария 2020 СНИМКИ

viber icon

Вино и жива бира се лее на Винария 2020, а животът на мегафорума Агра кипи с пълна сила. Така превърналият се в традиция „град на виното“ в палата номер 11, където се представят производители и търговци от винената и хранителната индустрия, а хората кръстосват шпаги за вкусовете си, бе превзет и от пивото.

 

 

А бирата, която се откроява сред множеството от дионисиеви напитки, успя да привлече интереса на пловдивчани и гостите на града. Любопитни за това каква е технологията на производство и какъв е вкусът й, нашенците се спираха на щанда.

 

 

Живото пиво „Хилс“ се произвежда съвсем близо до Пловдив – в Перущица. Характерно за него  е, че дрождите не са унищожени с химикали и допълнителни продукти. Бирата се прави с филтрирана вода, която е пречистена от Родопите. По този начин се запазват всички полезни вещества като витамин В, минерали и аминокиселини.

 

 

Естественият аромат на хмела също остава непроменен. Технологията на производство е немска и се казва каспер шултс(Kasper Schulz), а ароматите на предлаганите видове са различни. Едни са с повече хмел, други с по-голяма наситеност на малца. Любителите на градуса пък могат да избират от 3,8% до 6,5% алкохол. Въпреки това се оказва, че повечето посетители залагат на по-ниските проценти.

 

 

Срокът на годност е 3 месеца ако е в бутилка и до 10 дни ако е в кег. Причината е, че живите дрожди се окисляват при влизане на кислород.

Снимки: Наташа Манева 

Яница Марова

Яница Марова

Репортер-редактор - екип "Общество"

Яница Марова е завършила славянска филология с полски език. Работила е в Агро ТВ, Европа, BiT и вестник „Монитор“. В екипа на „Марица“ е от април 2019 г.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще помогне ли извънредното положение у нас срещу коронавируса?