Изплащат първите обезщетения за безработица, вижте кога

1223 работодатели са кандидатствали за 16 629 служители по мярката „60/40“

Първите плащания за безработица от новоподадените заявлениия се очакват на 16 април след получаване на разрешението от Европейската комисия, което се очаква на14 април. Това каза Деница Сачева, министър на труда и социалната политика, по БНТ.

Всички българи, които се връщат от чужбина, също могат да кандидатстват за обезщетение. До момента 745 наши сънародници, трудили се зад граница са се възползвали от това право. Всички регистрирани лица имат право на три отказа на предложение за работа, след което губят правото си на обезщетение.

Около 4000 заявления се обработват в бюрата по труда всеки ден, като те не са само от безработни, но и други лица, които са в неплатен отпуск. Те също могат да се регистрират в бюрата по труда, за да потърсят работно място и да работят на втори трудов договор.

От социалното министерство пък обявиха, че до вчера /8 април/ по мярката „60/40“ има подадени 1223 заявления за 16 629 работници и служители. Социалният министър очаква в следващите дни тази бройка да се увеличи значително.

Мярката не е универсална. Предстои анализ колко хора са запазили работата си благодарение на нея. Несъмнено ще има хора, които ще загубят работата си, защото има сектори, които няма дълго време да могат да се възстановят в същия обем, в който са работили преди кризата, както и поради различни решения на работодателите. Динамиката на пазара е сериозна и не бива да се избързва със стратегическите анализи, посочи министърът.

Сачева отново потвърди, че се работи по допълнителни мерки за подпомагане на трудовия пазар. Ще предложим допълнителна мярка, според която да се поеме до 40% от минималната работна заплата и осигуровките за определени сектори и работодатели. Все още не е изчистен дизайнът на мярката, обясни министърът на социалната политика.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
1 коментар
Linda Mark

Linda Mark

09.04.2020 | 15:50

КАК ВЗЕМЕ МОЯТ ЗАЕМ ОТ ТОВА ВЕЛИКА КОМПАНИЯ Здравейте, скъпи мои хора, аз съм Линда Макдоналд, в момента живея в Остин Тексас, САЩ. В момента съм вдовица с три деца и бях заседнала във финансова ситуация през април 2018 г. и имах нужда да рефинансирам и да платя сметките си. Опитах да търся заеми от различни заемни фирми, както частни, така и корпоративни, но никога с успех, а повечето банки отказаха кредита ми, не попълвайте плячката на онези хулигани там, които ги наричат ​​заемодател на пари, всички са измама, всичко, което искат, е вашето пари и вие добре не чувате отново от тях, те ми го направиха два пъти, преди да се срещна с господин Дейвид Уилсън, най-интересната част от него е, че заемът ми беше прехвърлен в рамките на 74 часа, така че ще ви посъветвам да се свържете с господин Дейвид, ако интересувате се от получаване на заем и сте сигурни, че можете да му го върнете навреме, можете да се свържете с него по имейл ……… ([email protected]) Без кредитна проверка, няма консигнатор със само 2% лихва и по-добри планове за погасяване и график, ако трябва да се свържете с която и да е фирма във връзка с осигуряване на заем без обезпечение, тогава се свържете с господин Дейвид Уилсън днес за вашия заем Те предлагат всички видове категории заем, които те Краткосрочен заем (5_10 години) Дългосрочен заем (20_40) Заем за медиен срок (10_20) Те предлагат заем като Заем за жилище ............., Бизнес заем ........ Дългов заем ....... Студентски заем .........., Заем за стартиране на бизнес Бизнес заем ......., фирмен заем .............. и т.н. Имейл .......... ([email protected]) Когато става въпрос за финансова криза и заем, тогава финансовият заем на Дейвид Уилсън е мястото, което трябва да отидете, моля, кажете му, че г-жа Линда Макдоналд ви насочва Успех ................... ....

Отговори
0 2

Анкета

За кой отбор ще стискате палци на Евро 2024?