49
Следвайте ни

Изнесоха бизнеса пред входа на магазините

viber icon

Строителните хипермаркети измислиха начин хем да спазват заповедта на министър Стойчо Кацаров, хем да не се лишават от оборота от клиенти без зелен сертификат. Те изнесоха част от стоката си на открито, пред вратите на магазините, а заедно с това и каси за обслужване и компютри, видя екип на "Марица" в "Хоум макс". На тях хората без документ за COVID-19  могат да избират покупките си, а ваксиниран служител да им ги изнесе от търговския обект. Така сделката става на открито, при спазване на дистанция, и е абсолютно разрешена според заповедта на здравния министър. Иначе, според документа, търговските площи над 300 кв.м могат да приемат единствено клиенти, които са ваксинирани, преболедували или с актуален отрицателен тест за коронавирус.  

Магазините за техника и домакински уреди също копираха схемата и в "Техномаркет" се процедира по същия начин - казваш какво искаш и служител изнася стоката.

По този начин магазините за строителни материали и ремонт у дома процедираха още през март, когато се наложи принудително да затворят. Идеята им беше много добра, защото хората, затворени по къщите си, ремонтираха и декорираха жилището си със замах. Още тогава строителните хипермаркети въведоха стройна система за пазаруване в епидемична обстановка, като дадоха няколко опции на клиентите си, сред които да пазаруват онлайн от къщи, а до магазина да се отбият само за да вземат поръчката си. Така те пестяха от разходите за доставка. В същото време хипермаркетите на големите вериги като "Билла", "Лидл" и "Метро" работят на пълни обороти, а вътре гъмжи от хора. Те не са засегнати от новия ред и навалицата в тях е в ярък контраст с оределите посетители в обектите, за които се иска зелен сертификат.

Вяра Порязова

Вяра Порязова

Журналист - екип "Бизнес"

Вяра Порязова е завършила „Макроикономика” в ПУ. Има 2-годишна специализация по „Икономическа и политическа журналистика” към ФИСН в ПУ и курс към „Европейски стандарти в медиите”.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (5)

Ужас

Ужас

22.10.2021 | 15:15

Българска Работа Все ще измисли нещо само и само да смуче пари и да заобикаля правилата

Отговори
8 16
Андрешко

Андрешко

22.10.2021 | 15:22

винаги е пръв на светофара. Клозетът на ЕС, тука е така.

Отговори
5 14
Ми ай

Ми ай

22.10.2021 | 15:34

Да те няма Андрешко . Отиваш на терминал 2 и да те няма . И си вземи и семейството . Приятен път . И никога не се връщай тук .

Отговори
18 5
Ми дай

Ми дай

22.10.2021 | 15:53

Ми други глупаци да ми работят във фирмата за 400 евро и веднага се махам. Само тука се въдят такива. Остани си шматка

Отговори
3 9
Андрешко

Андрешко

22.10.2021 | 15:56

Ама само тук има балъ.ци да ми бачкат за 450 евро. Докато има такива, не мърдам от тук!

Отговори
3 10

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво е най-важното, което новото правителство трябва да свърши в следващите месеци?