Следвайте ни

Изненада с цените на горивата през август заради вируса

viber icon

Цените на горивата заспаха. Традиционното поскъпване на бензин и дизел в разгара на отпуските и пътуванията това лято не се случи. И ако в първата седмица на август 2019 година А95 е държал средна цена за страната 2,22 лева за литър, сега се е заковал на 1,77 лева, или с 45 стотинки по-евтино, става ясно от сравнителните графики на специализирания сайт fuelo.net. Въпреки това в последните дни се наблюдава леко покачване на крайните цени, но едва със стотинка-две. Същото е положението и с дизела, който сега едва докосва 1.80 лева за литър (средно за страната), а преди година литърът се е купувал за 2,27 лева.

Коронакризата обърка плановете за пътуване на много хора и намаленото потребление дава отражение върху цената. Другата основна причина е, че и на световните пазари след големия срив през зимата петролът не регистрира големи отклонения.

В Пловдив веригите  бензиностанции "Газпром" и "Ромпетрол" продават А95 съответно за 1.76 лева и 1.78 лева. Дизелът пък върви между 1.69 и 1.84 лева. На обектите на "Инса Ойл" най-масовият бензин струва 1.69 лева, точно колкото и дизелът, видя екип на "Марица". 

Вяра Порязова

Вяра Порязова

Журналист - екип "Бизнес"

Вяра Порязова е завършила „Макроикономика” в ПУ. Има 2-годишна специализация по „Икономическа и политическа журналистика” към ФИСН в ПУ и курс към „Европейски стандарти в медиите”.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кого бихте гласували, ако изборите бяха днес?