71

Измамници бомбардират бизнеса с имейли от името на НАП

Фалшиви имейли от името на НАП стресират бизнеса, а по-лошото е, че могат да "откраднат" лични и финансови данни. Те представляват съобщение с подател [email protected] и заглавие на имейла: „Предупредително писмо за подаване на Интрастат декларация." Писмата съдържат информация за  крайния срок за подаване Интрастат декларация и уточнение, че той наближава.

Към мейла обаче има прикрепен файл, съдържащ зловреден код. При отварянето му, компютърът на получателя може да бъде заразен с вирус, който да открадне лични и финансови данни, предупреждават от НАП.  Това е класическа форма на „фишинг“ атака, чрез която се цели опит за кражба на лична информация в интернет - потребителски имена за достъп, пароли, банкови сметки и т. н.

Ако получите такъв имейл, не го отваряйте, а го изтрийте. Ако все пак сте отворили имейла, то сканирайте с антивирусна програма или потърсете съдействие от IT специалист.

Ето цялото съдържание на писмото:
"Относно: напомняне за наближаване крайния срок за подаване Интрастат декларация по поток / потоци Вътресъюзен внос за референтен период 30/2022 г.

Напомняме Ви, че срокът за подаване Интрастат декларации е 14-то число на месеца, следващ референтния период на основание чл. 11 ал. 1 от Закон за статистика на вътрешнообщностната търговия със стоки /ЗСВТС/. 
ДИРЕКЦИЯ ИНТРАСТАТ
ЦУ НА НАП

Това е автоматично генерирано съобщение. Моля, не отговаряйте.“

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
2 коментара
густо

густо

01.12.2022 | 11:58

яце убаво викат в родопите!?! тоя разграден двор тая скапана държава как се живее...всички българи живи до един трябва да станат бандити...и да окрадат шепата шебеци които ни доиха 30 години подир демокрацията.... даже задължение трябва да е на всеки родител да си изучи децата в шмекерии....

Отговори
4 0
Хайл

Хайл

01.12.2022 | 11:51

То не само от НАП ами и от банки в които нямам сметка,разни "адвокати" за "починали клиенти" оставили милиони $,€,£...разни военни в "Ирак" дето едни пари да прехвърлят до моя сметка и да "получа" част от тях....

Отговори
3 0

Анкета

Кой да стане кмет на Пловдив, ако Здравко Димитров хвърли оставка?