Следвайте ни

Изключвайте телевизора от контакта, ако сте на почивка

Няма как сметката за ток да ви е 0.00 лева, дори и да сте отсъствали цял месец от къщи. За това предупреждават от ЕВН България в сезона на отпуските. Съветът на специалистите е тръгнем ли на почивка, да изключваме от контакта всички електроуреди у дома като телевизор, монитор, аудиоуредба и т.н., защото оставени в режим stand-by, те продължават да консумират енергия. Това обаче не е приложимо за СОТ-а, фризерите и хладилниците.

Най-лесният начин да сте в течение с разходите си за ток е абонамент за услугата sms или e-mail известяване за сметка. И двете са безплатни. Така битовите клиенти ще получават предварителна информация за предстоящо прекъсване на електрозахранването, в случай че са пропуснали срока за плащане и ежемесечна информация за сметка. Според Закона за енергетиката при неплащане на фактура 10 дни след крайния срок, ЕВН има право да преустанови захранването.

Ако абонатите са в чужбина, те могат лесно и бързо да платят сметките си чрез платформата "ЕВН онлайн плюс", напомнят още от дружеството.

Вяра Порязова

Журналист

Вяра Порязова е завършила „Макроикономика” в ПУ. Има 2-годишна специализация по „Икономическа и политическа журналистика” към ФИСН в ПУ и курс към „Европейски стандарти в медиите”.   Още

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?