Следвайте ни

Избраха инж. Мирослав Димитров във важен Управителен съвет

viber icon

Директорът „Производство и поддръжка“ в торовия производител „Неохим“ АД – Димитровград, Инж. Мирослав Димитров стана член на Управителния съвет /УС/ на Българска федерация на индустриалните енергийни консуматори /БФИЕК/. Той бе избран единодушно на общото събрание на сдружението, след като бе установено, че отговаря на устава на организацията, а именно притежава подходящата професионална квалификация, образование и опит и има постоянен адрес в страната.

Членовете на УС на федерацията се избират за срок от две години, като няма ограничения в броя на мандатите. В състава на Съвета могат да влязат само юридически лица, членуващи в сдружението, каквото е „Неохим“ АД.

БФИЕК е създадена през 2006 г. Нейната мисия е развитие на пазарите на енергия. Целите й са да представлява индустрията пред изпълнителната и законодателната власт, пред енергийните дружества и производители по проблемите, свързани с електрическата енергия и природния газ. БФИЕК е и член на международната федерация на индустриалните енергийни консуматори - IFIEC EUROPE.

На 14 март инж. Мирослав Димитров взе участие в годишния форум на федерацията „Индустриален триатлон: климат, енергетика и околна среда“, където представи доклад на тема „Отражение на ръста на цените на емисиите върху производствените предприятия (Case – Химическа промишленост)“.

Сега, в качеството си на член на БФИЕК, той ще бъде ангажиран и с решаването на поредния казус, който се изправя пред организацията - промени в правилата за сетълмент. Според експертите,   готвените промени ще блокират огромен финансов ресурс при търговците на електроенергия, ще оскъпят извършването на дейността, ще принудят редица търговци да се оттеглят от пазара и ще доведат до повишение на цените на електроенергията за клиентите на свободния пазар./Марица 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?