Следвайте ни

Нелегални имигранти остават в Испания срещу кърска работа

Най-големият производител на плодове и зеленчуци в ЕС изпитва недостиг от 300 хил. работници заради пандемията

viber icon

Властите в Испания предприеха редеца спешни законови законови промени, които ще позволят на хиляди нелегални имигранти да останат срещу включване в земеделския сектор, където пандемията от коронавируса създаде остра криза в търсенето на сезонни работници. Към момента на испанското селско стопанство му липсват поне 300 хиляди души, които да влязат във фермите в страната.

Освен това на безработни испанци ще бъде позволено да продължат да получават държавни помощи и докато работят на полето. Безработните чужденци на възраст 18-21 години също ще получат временни работни визи, заяви министерството на земеделието.

Правителственият указ от ще действа 3 месеца, за да гарантира доставките на храни, както и приходи "за най-нуждаещите се" в очакване безработицата рязко да се увеличи през това време. В Испания до 26 април е в сила извънредно положение и само на тесен кръг работници - включитено земеделските - е позволено да пътуват до работните места.

Станимир Кронев

Станимир Кронев

Репортер-редактор - екип "Бизнес"

Станимир Кронев е завършил журналистика в СУ и финанси в ПУ. Участва в създаването на редица културни и развлекателни събития в Пловдив. Публикува в американски издания.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще ходите ли на море и къде?