Има сделка! Виваком купи пловдивска кабеларка

Телекомуникационната компания "Виваком" обяви, че е придобила пловдивския кабелен оператор N3. Сделката подлежи на одобрение от страна на регулаторните органи, като произнасянето им се очаква през 2021 г.

"Сделката затвърждава стремежа на компанията да осигури достъп до нови и висококачествени технологични решения за дома и офиса на клиенти в цялата страна. Компанията N3 е утвърден доставчик с дългогодишен опит в предлагането на цифрова телевизия и широколентов интернет достъп на територията на град Пловдив. Услугите са базирани на прецизни технологии и отлично поддържана инфраструктура, включително оптична мрежа от последно поколение", съобщават от "Виваком".

На 12 февруари от компанията оповестиха, че ще придобият 100% от капитала на софийските оператори Net1 и ComNet Sofia.

"Виваком" е собственост на международния консорциум "Юнайтед груп", който през януари придоби едноличен контрол върху "Нова броудкастинг груп" и контролираните от нея компании - "Нет инфо" "Дарик нюз", "Ви бокс", "Елит медиа България", "Радио Веселина" "Радио Експрес", "Витоша ФМ", "Агенция Витоша" и "Агенция Атлантик". Това веднага доведе и до промени в ръководството на новините на "Нова телевизия".

"Юнайтед груп" вече има и подписано споразумение и за придобиването на "Вестник Телеграф" ЕООД, издател на няколко вестника и издания.

Кабелният оператор N3 е основан през 2008 г. от Минчо Минев и Петя Теодосиева, а дейността и до ден днешен се изпълнява от "Цифрова кабелна телевизия" ООД. По-късно дамата  излиза от дружеството, а към него се присъединяват Ангел Мирчев, Димитър Милев, Петко Атанасов и Стефан Нейчев. 

Минчо Минев коментира пред "Марица", че на фона на динамичния телекомукационен сектор в България и голяма конкуренция в бранша, тази сделка е благоприятна за по-малките кабелни оператори, каквито са N3. Според предварителния договор, подписан днес с новите собственици, брандът ще се съхрани за 5 години. Ще бъдат запазени работните места на всички 79 служители и техници във фирмата. Услугите към клиентите - до момента 20 000 абонати от Пловдив, също ще се запазят, но дали ще има промяна в цените, не е ясно. Комисията за защита на конкуренцията трябва до месец да се произнесе по сделката.

Справка в ДАКСИ показва, че "Цифрова кабелна телевизия" ООД е било заложено в Сосиете женерал Експресбанк, но залогът е вдигнат на 15 февруари 2021 г.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
5 коментара
Милен

Милен

15.08.2021 | 22:58

мръсни картелни споразумения.Даже служители от Виваком ми отговарят на въпрос с думите:Съжеляваме господине така сме договорили нещата с теленор и а1.Нямам думи

Отговори
0 0
Батко

Батко

24.02.2021 | 20:21

Vivacom е най-слабият оператор. Не може 3 дни да нямам нет и да ми казват: това е нормално. На А1, N3, Cooolbox до час оправят проблема.

Отговори
7 3
ENTRY

ENTRY

24.02.2021 | 20:02

Ако бяхте взели интервю от N3 поне нямаше да пишете глупости.

Отговори
6 1
Mopolisti

Mopolisti

24.02.2021 | 19:09

dali ne stavat monopolisti teq, tova im e porednata kabelarka kupena......... nqkoi stoi zad tqh i to qko

Отговори
11 3
Нали

Нали

24.02.2021 | 19:03

Виваком, защо не купите и Марица? То бива да им четем смешките всеки ден, ама то омръзва!

Отговори
15 2

Анкета

Какво очаквате от кабинета „Денков-Габриел”