46

Има сделка! Булсатком е с нов собственик

Спас Русев е новият собственик на най-големия доставчик на телевизия в България Bulsatcom, съобщи „Капитал“.

Сделката беше дългоочаквана за новия собственик, тъй като се проточи повече от година след като основателят и акционер на компанията Пламен Генчев я оспори в опит да си върне контрола над компанията. До този момент той беше миноритарен акционер с около 20%.

Оспорването на Гечев е осовано на довода, че кредиторите са пренебрегнали неговата опция да е предпочитан купувач и се опита да спре сделката с арбитражно дело в Лондон и поиска обявяване на несъстоятелност в София. Този ход обаче отлага, но не блокира продажбата на компанията.  

От доста време Bulsatcom изпитва трудности с изплащането на дълговете, а кредиторите поеха контрола над компанията и започнаха финансово оздравяване.

Инвеститори в британското Bulsatcom UK Holdco, което е шапка на едноличния собственик на оператора Bulsatcom Investment Limited, са фондовете BlackRock и Blantyre Capital, Българската банка за развитие (ББР), Европейската банка за възстановяване и развитие (EБВР), Пламен Генчев и още един фонд - Integral.

Това не е първата инвестиция на Спас Русев в телеком компания. Той е основател на "Телелинк", беше акционер в албанския телеком ONE, както и в БТК. Той излезе от надзорния съвет на Vivacom на 26 август тази година.

Според източници на "Капитал" на финалната права до последно е имало още един кандидат - чешката инвестиционна група PPF, като офертата ѝ е била близка по стойност. Участието на собственика на "Йеттел България" и bTV беше логично, тъй като мобилният оператор е единственият от трите големи телекома, който не предлага телевизия.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
4 коментара
dimitar

dimitar

27.09.2022 | 19:06

бърз и сериозен кредит за физически лица и фирми Нашата финансова институция е специализирана в договори за заеми за хора, които имат затруднения с банките. Ние предлагаме заеми от 5000 евро до 800 000 евро. лихвения процент от 2,5% години със срок на погасяване до 25 години за вашите нужди свържете се с нас на имейл: [email protected]

Отговори
0 3
smqh

smqh

27.09.2022 | 14:08

най-лошата услуга, и 3лв/м не заслужавате мишоци!

Отговори
8 8
абонат на Булсаткома

абонат на Булсаткома

27.09.2022 | 15:28

И какво и е лошото? Абонат съм на компанията от 12-13 години и проблеми не съм имал.

Отговори
9 1
pomiaaaier

pomiaaaier

27.09.2022 | 22:05

ми татуирай си ги бре, аз не съм доволен от тях, нито интернета е интернет нито тв-то е тв, само прекъсвания и на тел.линии работят спящи мързелив дришлиовци

Отговори
3 2

Анкета

Решихте ли за кого да гласувате на 9 юни?