4020

Игра на нерви:Изненадващ ремонт удължава пътя до морето с 10 км

Пътят до най-големия морски курорт у нас Слънчев бряг ще се удължи с 10 километра в активния туристически сезон. Рехабилитацията на шосето Бургас – Сарафово в участъка между пътния възел тип „Тромпет“ на Северния обход до Гробищния парк започна изненадващо, “тъй като сега бе осигурено необходимото финансиране от страна на държавата” , съобщиха на сайта си от община Бургас. Ще се полага нов асфалт, пътна маркировка и нови стълбове. 

Това е абсолютно несериозно, защото освен удължаване на пътя с 10 километра означава и безкрайни тапи за шофьорите, обясни последствията зам.-председателят на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация /БХРА/ Веселин Налбантов. "В задръстването ще чакат всички туристи, които пристигат с кола или със самолет през летище Бургас, както и всички доставчици и снабдители на хотелите в региона. При условие, че ремонтът ще продължи месец и половина, защо не започна след средата на септември или в началото на април, а блокира втората половина на юни и целия юли – два от месеците в активния туристически сезон", роптаят от туристическия бранш. 

С такива решения лесно насърчаваме туристите да отидат на море в съседните държави, които и без това са с много други конкурентни предимства.  У нас винаги става едно и същи и сами си пречим, подчерта председателят на БХРА Георги Щерев.

Анкета

Как и къде ще почивате през лятото?