1553

Идва голям инвеститор! Всяка кола в Европа с БГ части

България е трета в света по IT спeцове, хвали се министърът на икономиката

Досега България се гордееше, че в 9 от 10 автомобила в Европа има части, произведени в нашата страна. Съвсем скоро ще можем да кажем, че във всеки европейски автомобил има български елементи, защото имаме потвърждение от нов инвеститор, който е глобален производител в автомобилната индустрия.

Това съобщи министърът на икономиката и индустрията Никола Стоянов по време на Семинар за новопостъпили членове на чуждестранния дипломатически корпус в България, организиран от Дипломатическия институт към Министерството на външните работи, съобщиха от Министерството на икономиката.

Икономическият министър изтъкна пред чуждестранните дипломати, че България е много атрактивно място за инвестиции - трета в света по ИТ специалисти на глава от населението и в топ 10 на страните с високообразовани софтуерни инженери в Европа.

„Надявам се заедно да работим по много проекти. България е в много важен момент от своето развитие и бих казал ключов за привличането на чужди инвестиции“, категоричен бе той.

В заключение министър Стоянов пожела успех на дипломатите и заяви, че врата му е винаги отворена за тях и представителите на бизнеса от техните страни.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
2 коментара
Яяяя

Яяяя

05.10.2022 | 22:43

Статия беше публикувана в „Уолстрийт Джърнъл“, в която се посочва, че германските химически концерни са започнали преместване в Америка. Химията и фармацевтиката са едни от ключовите бизнеси в страната. Малко по-рано такава информация се появи в немския „Ханделсблат“, само че там става дума за целия „Фолксваген“: ръководството на компанията каза, че ако цените на енергията в Европа останат на същото ниво, те ще трябва да се преместят в САЩ

Отговори
1 0
Шарлатанин

Шарлатанин

05.10.2022 | 16:27

Този виц вече не се ли изтърка?

Отговори
2 0

Анкета

Ще успее ли новият парламент да излъчи правителство?