Следвайте ни

И 5-звездни хотели са готови да станат лазарети

viber icon

Дори и 5-звездни хотелски вериги са готови да предоставят базите си за лазарети. Акцентът обаче ще е върху хотели с 2 и 3 звезди, защото така ще им помогнем да минат през кризата.

Това съобщи вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова в телевизионно интервю. Идеята в празните хотелски бази да се настаняват леки случаи на заразени с коронавирус и на карантинирани, както и на медици, които идват да помагат, е на бранша. До края на седмицата хотелиерите сами ще посочат кои бази могат да предоставят. Само за София ще са нужни два или три хотела, смята министър Николова. Настаняването на заразените там ще е за сметка на държавата. Финансовите параметри ще се уточнят със здравното министерство, а конкретните условия, на които трябва да отговарят хотелите – с РЗИ. Така можем да избегнем откриването на полеви болници, допълни вицепремиерът. 

Припомняме, че още през лятото браншът предложи три карантинни хотела по Черноморието – два в Слънчев бряг и един в Златни пясъци. До ползването им обаче не се стигна, защото нивата на заразата тогава бяха ниски. А и местните хора не гледаха много благосклонно на идеята. 

Вяра Порязова

Вяра Порязова

Журналист - екип "Бизнес"

Вяра Порязова е завършила „Макроикономика” в ПУ. Има 2-годишна специализация по „Икономическа и политическа журналистика” към ФИСН в ПУ и курс към „Европейски стандарти в медиите”.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли новите мерки срещу коронавируса у нас?