Следвайте ни

Хванаха четири мними инвестиционни посредника

viber icon

Комисията за финансов надзор (КФН) публикува списък с четири интернет платформи, които се представят за инвестиционни посредници. Лицата зад  https://capitalengeneering.com/,  https://10cryptomarket.com/,  https://www.emdcapital.com/  и https://www.brokerz.com/ обаче нямат  право да предоставят такива услуги на територията на България.

Публикуването на решението се смята за уведомление и забрана за предлагането на посредничество в тридневен срок, считано от датата на съобщението. 

КФН уточнява, че при нея постъпват множество жалби, сигнали и запитвания, свързани с онлайн платформи за търговия с финансови инструменти, притежавани или оперирани от дружества, които не притежават лиценз. Подадените в КФН жалби от физически лица, предимно чуждестранни граждани, съдържат твърдения за загуба на значителни суми, инвестирани чрез интернет платформи. 

Проверка на КФН е установила, че дружествата, собственици и/или управляващи цитираните интернет страници, не притежават лиценз за предоставяне на услуги по инвестиционно посредничество, издаден от КФН. В същото време в КФН не са получавани нотификации от друг национален компетентен държавен орган за предоставяне на услуги на база единния европейски паспорт. 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Знаете ли коя е ОСНОВНАТА причина за заболяванията, свързани с тютюнопушенето?