Следвайте ни

Хванаха бензиностанция в крачка: Чука касови бележки само рано сутрин

viber icon

С 10-15 стотинки по-евтино гориво е продавала бензиностанцията в Калековец, прихваната от НАП-  Пловдив  и Икономическа полиция като топ нарушител. За акцията marica.bg съобщи още вчера. Литър дизел тук се е търгувал за 1.66 лева, а бензин А 95 – за 1.70 лева. Ето защо обектът не е страдал от липса на клиенти, а голяма част от оборотите са били укривани. 

Бензиностанцията попаднала в полезрението на инспекторите от главна дирекция „Фискален контрол“ на НАП- Пловдив след извършването на системен вътрешен анализ на обекти. Данъчните се натъкнали на множество нарушения като например тотално неиздаване на фискални бонове в часовия диапазон от 11.00 до 17.00 часа, а понякога и до по-късно.

На място е констатирано манипулиране на електронната система с фискална памет /ЕСПФ/, което не позволява отчитането на продаваните горива, съобщават още от ТД на НАП-Пловдив. На всички колонки в обекта е установено наличието на допълнителен модул, който възпрепятства изпращането на данни към касовия апарат за извършените продажби на горива. Така тя оставала "невидима" за контролните органи. Проверяващите се натъкнали  и на допълнителни съдове за газ пропан-бутан и за течни горива, които не са включени към състава на ЕСПФ. По този начин НАП не получава информация за движението на горива в съответните съдове.

В момента тече проверка на Държавната агенция за метрологичен и технически надзор за качеството на горивото и на Агенция митници.

 

Вяра Порязова

Вяра Порязова

Журналист - екип "Бизнес"

Вяра Порязова е завършила „Макроикономика” в ПУ. Има 2-годишна специализация по „Икономическа и политическа журналистика” към ФИСН в ПУ и курс към „Европейски стандарти в медиите”.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли новите мерки срещу коронавируса у нас?