Следвайте ни

Храната, която обогатява живота

Здравословното хранене – постижимо и без ограничения

viber icon

Уебинар "Храната, която обогатява живота" ще ни потопи в света на здравословното и разнообразно хранене. Събитието, организирано от международната компания METRO, ще бъде излъчено на 17.07 във Facebook страницата на METRO Академия-  (1) METRO Academy Bulgaria | Facebook.

Тялото ни се нуждае от разнообразна и балансирана диета, а не от рестрикции и крайни ограничения. Това не винаги означава да отделяме часове в кухнята. С правилните продукти можем да постигнем резултатите на професионалните готвачи за минути, а крайният продукт да ни изненада, казват от  METRO.

Принудени да променим начина си на живот, бе нужно да внесем промяна и в режима ни на хранене. Причината бе интересът към храната не само като източник на енергия, но и като превенция за заболявания. Голяма част от хората осъзнаха, че здравословното хранене се състои от балансирана и разнообразна храна, от която можем да си набавим нужните хранителни вещества и да обогатим менюто си.

Основната тенденция сред потребителите е да приемат здравословното хранене като превенция срещу болестите, което доведе и до интерес към алтернативните продукти на пазара. „Месото без месо“ попада под радара на аудиторията, стремяща се към по-здравословен и екосъобразен начин на живот. Тези продукти са на растителна основа, която има високо съдържание на протеин и фибри, а в същото време е с нисък процент мазнини.

Затвърждаваме това твърдение като проследим и тенденциите в ресторантите и големите вериги магазини, които се опитват да отговарят на желанията на своите клиенти. Все повече ресторанти добавиха към менюто си растителни предложения, а големите магазини не изостават и се стремят да предоставят висококачествени и достъпни продукти. Пример за това е  METRO, които представиха на пазара изцяло нова серия продукти –  METRO Chef 100% Veggie.

Растителните протеини влияят положително на организма ни, защото съдържат фибри, които имат благоприятен ефект върху храносмилането и участват в превенцията на сърдечно-съдовите заболявания. Освен това, дават алтернатива на хората, които искат да внесат разнообразие в хранителните си навици. За разлика от месните продукти, растителните изискват по-малко ресурси за производството си, което има и благоприятен ефект върху околната среда. Произведени са от продукти като соя, пшеница или грах, с изцяло натурален и устойчив произход.

Темата за устойчивите хранителни източници набира все по-голяма популярност сред аудиторията, но няма достатъчно информация, за да може масово са се приеме този начин на консумация в ежедневието ни. Това означава да се стремим продуктите, които консумираме, да оказват минимално въздействие върху околната среда по време на тяхното производство. Препоръчва се диетата ни да е разнообразна на храни с растителен произход, такава е и новата гама продукти на METRO Chef 100% Veggie, които съдържат 100% устойчива соя и пшеница. 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво ще се случи в България след изборите на 11 юли?