Следвайте ни

Хотелиерите към властта: Направихте ни мечешка услуга с вечерния час

viber icon

Направиха ни мечешка услуга - така хотелиерите приеха предложението на здравния министър Костадин Ангелов ресторантите към хотелите да бъдат отворени, но с вечерен час 22 часа. Това ще провали категорично коледните и новогодишните пакети. Не мога да си обясня как вирусът не вирее до 22 часа, а после изведнъж става заплаха, коментира лаконично Даниел Китов от хотел „Персенк” в Девин. Резервациите там са слаби, а сигналите от правителството допълнително объркват клиентите. За 31 декември е ангажиран състав за празничната програма, но само на хартия, защото не знаем как ще работим тогава, обяснява проблемите мениджърът. Хората питат има ли DJ с програма за нова година, а  DJ-ът пита има ли хора с резервации за 31 декември. Омагьосан кръг, но съм убеден, че никой не иска да посрещне новата година затворен в хотелската стая, посочва Китов.

Много малко пловдивски хотели тази година се престрашиха да организират новогодишни партита. От големите бази програма с куверти има само в „Лендмарк крийг” край Гребната база. Извън Пловдив положението е съвсем малко по-различно и празнични пакети пускат предимно хотелите, които разполагат със СПА или релакс зони. Офертата на Парк и СПА хотел "Марково" например беше пусната с намаление още в края на лятото и много хора проявиха интерес. Хотелът е почти пълен за Коледа, когато ще пее Глория, и за Нова година, когато ще ни забавлява Руслан Мъйнов, отчитат от отдел "Маркетинг". В момента гостите се изхранват с румсървис по стаите. Обособихме в помещенията и кътове за хранене, за да е удобно за всички. Другата иновация в 4-звездния хотел  е дигиталното меню - заснема се с QR код, за да няма допир до хартията. И оттам приемат със смесени чувства отпускането на мерките. Трудно ще убедим гостите да напуснат ресторанта в 22 часа, особено на Нова година. Това е допълнителен стрес както за персонала, така и за клиентите, коментират от СПА хотел "Марково".  

Вяра Порязова

Вяра Порязова

Журналист - екип "Бизнес"

Вяра Порязова е завършила „Макроикономика” в ПУ. Има 2-годишна специализация по „Икономическа и политическа журналистика” към ФИСН в ПУ и курс към „Европейски стандарти в медиите”.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (9)

Ваня

Ваня

18.12.2020 | 08:48

За хотела в Марково не съм притеснен. Чорбаджията е със S класа, няма да го бутна тая Коледа.

Отговори
0 0
Юлия

Юлия

17.12.2020 | 20:03

Писна ми от тия ресторантьори. То бива, бива алчност, но .............В момента ситуацията е друга. Кое е по-важно- да се опазим или да ударим някой кючек на дансинга. Някой да помисли за лекарите. Дали и те не искат да празнуват? А?

Отговори
3 5
Аматьор

Аматьор

18.12.2020 | 07:33

А мислиш ли,че те няма да празнуват? А?

Отговори
1 1
Haha

Haha

17.12.2020 | 18:43

В този сайт коментарите са на хора с умствени проблеми май..по добре на нова година да съм в ресторант с още 5 човека на маса и 2 метра разстояние от другата маса, отколкото да ида да пазарувам в някой хипермаркет и да има 1000 маймуни вътре, които не спазват никаква дистанция.

Отговори
5 4
jjj

jjj

17.12.2020 | 17:50

Ега ти наглеците!! - не стига че ви разрешиха, а и сега - защо до 22.00 часа?? Не трябва да работите!! - Затворено и толкова - до второ нареждане!! Алчни хиени!!

Отговори
12 7
Пловдив

Пловдив

17.12.2020 | 16:59

Ми няма да отворите бе! Баба ви зял живот е посрещала Нова година в ресторант! Не трябваше въобще да се отворят ресторантите към хотелите. Пълна п.ростотия!

Отговори
19 7
Лендмарк

Лендмарк

17.12.2020 | 16:19

На гребната база тоя хотел ще бълва зараза, ресторанта е малък, ще го натъпчат.

Отговори
19 4
Бети

Бети

17.12.2020 | 16:04

Не става въпрос, че вирусът не вирее до 22 часа и че след този час се появява с гръм и трясък. Пребиваването след 22 часа предполага консумация на повече алкохол и от там следващите "екстри". И това много добре го знае бизнеса, ама търсят под вола теле.Аз също съм с провалена и лятна и новогодишна резервация. Но живота на цялото цовечество е обърнат наопаки. Разберете хора, трябва първо да оцелеем, а пропуснатото ще наваксаме много бързо. Бъдете здрави!

Отговори
33 5
Естествено до 22ч.

Естествено до 22ч.

17.12.2020 | 17:48

А визите по домовете правиш ли?

Отговори
3 2

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще се ваксинирате ли срещу COVID-19?