49
Следвайте ни

Хостинг доставчикът Rax.bg обяви услуги с управление за WordPress сайтове

viber icon

RAX (Rax.bg) - един от лидерите на пазара на облачни услуги, обяви хостинг услуги за WordPress уеб сайтове с включена техническа и системна администрация. Услугите са достъпни във виртуалните центровете за съхранение на данни в София и Пловдив.

 

Доставчикът на уеб хостинг и облачни услуги RAX (Rax.bg) обяви за Марица, че вече предлага сервизни планове с включена техническа и системна администрация за уеб сайтове, работещи върху WordPress (WP). Това означава, че собствениците на WordPress базирани сайтове могат да разчитат на RAX техническа оптимизация, промени по дизайна, подобряване на сигурността и цялостно развитие на уеб сайтовете си.

Новата хостинг услуга на компанията се нарича “WordPress Уеб сайт с управление”. Тя включва: техническа поддръжка на софтуерни версии и инсталирани приложения; защита срещу неоторизиран достъп до WordPress системата; защита срещу мрежови атаки от вида “Denial of Service”; вътрешна оптимизация на WP сайта; тестване на софтуерния код за грешки; подобряване на индексирането на уебстраниците от Интернет търсачките; отстраняване на недостатъци като празни маркери за мета заглавия, дублирани мета заглавия, празни маркери за мета описание, дублирани етикети с описания на мета, мета ключови думи и други грешки, които трябва да бъдат коригирани; проверка и подобряване на мобилната версия; проверка за дублирани URL адреси и прекъснати връзки към уеб страниците; проверка и корекция с всякакви настройки за локализация, които се нуждаят от подобрения.

“WordPress изглежда лесен за използване заради графичния си интерфейс, който много напомня най-популярните програми за работа с текст. В последното десетилетие обаче платформата на WP се разви много. За нея има много автоматизирани софтуерни приложения, които на практика правят много трудно собствениците на уеб сайтове да управляват сами WordPress платформата и основаните на нея сайтове. Например, ако собственикът на уеб сайт използва дизайнерски шаблон, който не е актуализиран с най-новата версия на WordPress, при обновяване на платформата, е много вероятно визуалната част на уеб сайта да се разбърка и да изглежда в безпорядък,” казва Димитър Спасов, старши системен администратор в Rax.bg. Според него двете най-сериозни предизвикателства пред собствениците на сайтове, използващи WordPress, са: на първо място -  защитата от зловреден софтуер и всякакъв вид “Denial of Service” атаки; на второ място - създаването и поддържането на добре оптимизиран за търсачките WP уеб сайт.

“WordPress е една от най-уязвимите системи за създаване и управление на уеб сайтове от гледна точка на сигурността. Изборът й изисква собствениците на сайтове да отделят между 1 и 5 часа месечно за оптимизация, за проверки на кода и на работата на инсталираните софтуерни приложения, както и за други дейности, които изискват техническа и системна администрация,” обяснява още системният администратор на RAX.

Освен вече изброените специфични за WordPress технически услуги, в хостинг плановете WordPress Уеб сайт с управление на RAX са включени още:

- Инсталация и администрация на домейн валидиран SSL сертификат за зареждане и работа на уеб сайта по https.

- Първоначален технически одит, преглед, настройка и оптимизация на уеб сайта

- Преглед на софтуерния код на уеб сайта (CMS) за съответствие с указанията на W3C

- Цялостно подобряване на сигурността

- Мониторинг на непрекъсваемостта на работа и надеждността на уеб сайта

- Управление на настройките на базата данни

- Поддържане на резервни и архивни копия

- Управление на домейни и DNS

- Консултации по развитието на WordPress сайта и клиентския профил

От RAX обявиха, че собствениците на сайтове, които закупят услугата WordPress Уебсайт с управление с предплатен годишен абонамент преди края на 2021 г., ще получат 30% отстъпка. Тя се активира автоматично в процеса на поръчка на Интернет адрес https://www.rax.bg/bg/webhosting/managed-wordpress-hosting.html с код RAXMNG.

Всички сайтове и данни на клиентите на RAX работят и се съхраняват върху индустриален клас софтуерно дефинирана Мрежа за съхранение на данни (Software defined Storage Area Network) с 10-гигабитова свързаност между отделните компоненти. Информацията, съхранявана в RAX Cloud, е защитена с технология, която предпазва данните и дисковите масиви от срив и загуба при всякакви обстоятелства и без отражение в скоростта на обработване.

Освен стандартните хостинг планове, Rax.bg предлага виртуални облачни сървъри и физически наети сървъри, конфигурирани и оптимизирани за WordPress сайтове, които се нуждаят от непрекъсваемост и трябва да поемат високо натоварване. През месец юли 2021 г. хостинг доставчикът откри колокационен и виртуален дата център в Пловдив. В него Rax.bg предоставя услуги за защита на ИТ инфраструктурата на фирми от инциденти, бедствия и аварии (Disaster Recovery Колокация), Облачни инфраструктурни услуги (Cloud IaaS) и Хостинг за уеб сайтове, свързани с Пловдив и региона на Южна България. Услугата “WordPress Уеб сайт с управление” е достъпна и в двата виртуални центъра за съхранение на данни на RAX – в София и в Пловдив.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво правителство ще управлява България след изборите на 14 ноември?