Следвайте ни

Хорека секторът се събира от 28 до 31 януари 2020 г. на изложение СИХРЕ в Интер Експо Център

Именити шеф-готвачи се включват в едно от най-чаканите кулинарни събития – GastronomiX 2020

viber icon

От 28 до 31 януари 2020 г. международното изложение СИХРЕ ще отвори вратите си за представителите на хорека сектора от България и чужбина. В рамките на четирите изложбени дни форумът ще предложи професионалната платформа в Интер Експо Център, давайки възможност на компаниите в ресторантьорския, хотелиерския, туристическия и СПА бизнеса да се срещнат с настоящи и бъдещи партньори и потенциалните клиенти. Шеф-готвачи от световна класа ще се включат в GastronomiX – едно от най-чаканите кулинарни събития, провеждащо се в рамките на СИХРЕ.

Предстоящото издание на СИХРЕ ще се проведе самостоятелно за първи път от осем години. Основните катализатори за концептуалната промяна са устойчивото развитие на формата, нарастващият интерес през последното десетилетие и динамичността на хорека сектора; и не на последно място – ръстът от 30% в броя на участниците на последното издание.

Какво ново да очакваме?

Самостоятелното провеждане на СИХРЕ ще позволи изложението максимално да разгърне потенциала си. По този начин ще се постигне оптимално фокусиране върху хорека сектора и обогатяване на спектъра на компаниите, които могат да се възползват от предимствата, предоставяни от международния форум. 

СИХРЕ 2020 ще се разположи в четири от изложбените зали на Интер Експо Център; на площ, надхвърляща 10 000 кв.м. Новият формат дава възможност за прецизно обособяване на тематични зони. За компаниите с дейност в професионалното кухненско оборудване и посуда са отредени две от изложбените зали. В останалите две посетителите ще открият решения за интериорния дизайн, оборудване за хотели и ресторанти, СПА и фитнес, софтуерни продукти.

Семинар за хотелиери

В рамките на СИХРЕ 2020 ще се проведе професионално събитие за актуалните теми в хотелиерския бранш. Семинарът ще събере собственици и мениджъри на големи хотелски вериги, по-малки хотели – както за туризъм, така и ориентирани към бизнеса.

Сред акцентите е архитектурата на хотела като инструмент за привличане на туристи. Присъстващите ще открият как може да се постигне по-висока заетост чрез създаване на по-добър дизайн. 

Кулинарни събития и шеф-готвачи завладяват столицата

В основата на новата концепция заляга и развитието на съпътстващата програма и професионалните формати. СИХРЕ 2020 ще бъде арена на едно от най-чаканите кулинарни събития – GastronomiX. Сред основните акценти е балканската кухня и еко отговорностите на ресторантите и шеф-готвачите. 

И през 2020 г. ще се включат световни имена от кулинарния свят. Сред тях е Паоло Касагранде, шеф-готвач на ресторант Lasarte в Барселона, удостоен с 3 звезди Michelin. В ранните си години той работи в ресторанти в Италия и усъвършенства уменията си в Милано, Лондон и Париж. Поставен начело на Ritz-Carlton M. B. в Абама, печели първа звезда Michelin за ресторанта. Заедно с Мартин Берасатеги създава ресторант Lasarte в Барселона – с три звезди Michelin. От 2016 г. е начело на гастрономическия проект на хотел Monument, в който влизат ресторантите Lasarte и Oria – съответно с три и една звезда Michelin. 

GastronomiX 2020 ще бъде подвластно и на кулинарната магия на шеф-готвач Емил Минев. Дирижирал престижни ресторанти в Англия, Дубай, Япония и Малдивите, днес той е директор на кулинарната академия Le Cordon Bleu в Лондон. Шеф Минев е отговорен за подбора на преподавателите в академиите на Le Cordon Bleu и одобрението на талантите в тях. 

Сред шеф-готвачите се очаква да бъде Нихад Мамеледжия от Босна и Херцеговина от ресторант Fusion на Swissotel в Сараево. Той основава Асоциацията на шеф-готвачите в Босна и Херцеговина. Развива таланта си като шеф-готвач за посолството на Италия в страната си. Изповядва философията на еко-гастрономическото движение Slow Food. В GastronomiX ще се включи и шеф Алтин Пренга от Албания, собственик на легендарния ресторант Mrizi I Zanave във Фища. Обявен е в Италия за един от революционерите на храната, заради приноса му за развитието на фермерското производство в района. 

СИХРЕ 2020 ще бъде и арената, на която ще се проведе националната квалификация за Bocuse d’Or – най-престижното състезание за млади готвачи. 

„Все още компаниите, които имат интерес да се включат като изложители, могат да се запознаят с условията за това на www.sihre.bg“, коментират организаторите. В сайта всеки желаещ да посети СИХРЕ 2020 може да направи и своята регистрация за свободен вход.

 

 

Коментари

Публикувай

Коментари (0)

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?