Следвайте ни

Honda CR-V 1.5 VTEC TURBO – най-безопасен и най-продаван

Какъв надежден автомобил да изберем, за да осигурим комфорт за цялото семейство и да нямаме много експлоатационни разходи

viber icon

Покрай истерията с грипа, чието име не желаем вече да споменаваме, все повече хора предпочитат индивидуалния транспорт. Затова решихме да ви разкрием предимствата на идеалния модел за цялото семейство – безопасен, икономичен и надежден. И с добра следпродажбена поддръжка, осигурена от Бултрако Моторс Пловдив, оторизиран дилър на Honda.

Благодарение на добре обмислените дизанейрски и инженерни програми новото поколение на Honda CR-V се отличава с най-здравото и най-усъвършенствано шаси в историята на модела. Благодарение на новата конструкция е получена нискоинерционна и изключително устойчива платформа, изработена от съвременни олекотени висококачествени материали. Вътре в автомобила е уютно и удобно почти, колкото в собствения ви дом. Разполагате с удобни ниши за съхранение на лични вещи, въобще можете да вкарате всичко от всекидневието си в колата и дори да останете дигитално свързани с него, благодарение на системата Honda Connect.

CR-V е настроено не само според европейските стандарти, но и да очарова шофьорите с впечатляващи показатели, които могат да бъдат усетени дори и при много високи скорости. Този факт е възможен благодарение на 1,5-литровият бензинов турбодвигател с максимална мощност до 193 к.с., съчетаващ отличната динамика с впечатляващо нисък за такъв голям и просторен автомобил като CR-V разход на гориво.

Съвременни производствени процеси

За първи път за шасито на CR-V е използвана високоякостна горещо валцована стомана от ново поколение, като от нея са изработени 9% от шасито на модела, а резултатът е допълнителна здравина в най-застрашените при удар зони и намалена като цяло маса на автомобила.

При производството на модела е използвана комбинация от високоякостни стомани, ковани под налягане съответно от 780 MPa, 980 MPa и 1500 MPa, тя съставлява 36% от новия CR-V спрямо 10% при предишното поколение. Благодарение на това здравината на автомобила е нарастнала с 35%, а устойчивостта срещу усукване – 25%.

Подобрени динамика и комфорт

По-ниските рамене на предното окачване тип McPherson осигуряват високо ниво на странична устойчивост при линейно управление, докато новото задно многоточково окачване осигурява геометрична стабилност за по-предсказуемо управление при висока скорост и върхов комфорт на возията. Кормиланата система е с двоен пиньон с електрически усилвател и променливо отношение, специално настроено за европейските потребители, така че воланът на CR-V дава изключително добра обратна връзка, съчетана с леко и точно управление.

Agile Handling Assist (AHA) и Real Time AWD

За първи път CR-V е обзаведен със системата Honda Agile Handling Assist (AHA). Електронната стабилизираща система е специално настроена за европейските пътни условия и характерния за шофьорите от Стария свят стил на управление. При необходимост тя се намесва дискретно и допринася за по-плавно и по-предсказуемо поведение на автомобила, при смяна на пътни ленти и при навлизане в кръгови както при висока, така и при ниска скорост.

Най-новата технология на Honda за четири задвижващи колела – Real Time AWD със системата за интелигентен контрол е налична като опция за модела. Благодарение на подобренията в нея до 60% от въртящия момент може да бъде предаван към задните колела при необходимост.

След всички тези технологии, не е чудно, че новият Honda CR-V получи максимална оценка от пет звезди в последното издание на традиционните тестове за безопасност на независимата организация Euro NCAP.

Можете сами да се убедите в качествата на модела, като се запишете на тестово шофиране на линка .

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Бат Рамбо

Бат Рамбо

29.05.2020 | 15:36

Само да бяхте споменали, че точно този двигател вкарва бензин в маслото. Май не са всички, но доста страдат от този дефект

Отговори
1 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Остана ли ви отпуск за ваканция през лятото?