Следвайте ни

„Холсим кариерни материали Рудината“ АД инвестира в нова технологична линия

„Холсим кариерни материали Рудината“ АД, гр.София, избира марката Metso, когато решава да инвестира в нова технологична линия за производство на фракции. Тя  се изразява в трошачно-сортировъчна инсталация. Основните  елементи са роторна трошачка и пресевен възел от водещия световен производител Metso Minerals.

 

Десет месеца или близо 1300 моточаса високоефективна работа, значителни икономии на енергия и перфектен краен продукт. От „Холсим кариерни материали Рудината“ АД не крият удовлетворението си от отличната инвестиция в новата трошачно-пресевна техника от Metso. За нея това е най-добрата марка. А благодарение на високата производителност дружеството има възможност да закрие друга стара и доста енергоемка технологична линия за производство на инертни материали.

 

По пътя на материала

 

Новата трошачно-сортировъчна инсталация с капацитет до 400 т/ч работи на кариера „Рудината“, близо до София. Материалът, който се добива тук, е доломитизиран варовик. На входа на верижната трошачка LT1213S се подава взривена скална маса с големина 0-500/600 мм. Тя се подава от верижен багер, който разтоварва материала в приемен бункер с капацитет 7 куб. м. Скалната маса се поема от вибрационен питател Metso ТК 11-42 2V, контролиращ захранването с материал в зависимост от натоварването на следващите машини. За скалпиране се използва решетка тип „гризли“ и сито за отделяне на стерил.

 

Така в роторната трошачка Metso NP1213М попада най-едрият материал, отделен от скалпиращото сито. Metso NP1213М e мощна машина и разполага с тежък ротор (диаметър 1200 мм и ширина 1300 мм) и с входящ отвор 1320 х 900 мм, гарантиращи ефективна високопроизводителна работа. Това е един от доказалите се през годините модели на Metso с четири чука на ротора, две отбойни плочи с хидравлично регулиране и директно задвижване от двигателя посредством редуктор.

 

Пресяване

 

Metso CVB2050-4 e четиридекова пресевна инсталация с размери на всяка от ситовите повърхности 2000х5000 мм, като отворите на мрежите тук могат да бъдат различни в зависимост от желаните размери на фракциите.

 

 

 

Перфектен краен продукт

 

Готовите продукти са чисти- преминали през скалпиращо сито, освен това имат кубична форма, тъй като са претрошени чрез роторна трошачка.  Машината разполага със система от клапи и течки, които и позволяват да връща за претрошаване каквато и да е част от всеки един краен продукт.

 

 

 

Перспективна инвестиция

 

Като цяло технологичната линия на кариера „Рудината“ е оптимизирано решение за българския пазар, като постига голям капацитет с минимум машини (челюстна трошачка не е необходима, тъй като материалът не е високоабразивен). Инсталацията е енергоефективна, максимално гъвкава и може да произвежда всички размери инертни материали, които се търсят на пазара, в съответните желани процентни съотношения при висока чистота на материала. Управлението на цялата система става лесно, благодарение на компютърното PLC управление.

Анкета

За какво бъдеще на Пловдив трябва да работи новият кмет?